Satisfacció a Govern pels resultats de la temporada d’estiu i confiança en la d’hivern

Les dades, a l’entendre del ministre Torres, evidencien que “hem recuperat la normalitat” i, de cara a desembre es treballa esperant una millora del mercat britànic i trobar la forma de “compensar” la pèrdua del rus i l’ucraïnès

Torres, a la dreta, amb la ministra Riva a Ràdio Andorra aquest divendres.
Torres, a la dreta, amb la ministra Riva a Ràdio Andorra aquest divendres. G. P.

Un estiu gairebé normal… i la confiança d’un hivern molt bo. Aquesta és la sensació que té el ministre de Turisme, Jordi Torres Falcó. Des del Govern es valora positivament l’afluència de visitants que s’ha tingut les darreres setmanes i ja es treballa en la que ha de començar al desembre. S’entén que l’anunci del forfet únic ajudarà, i molt. A banda, s’espera recuperar el mercat britànic, del qual es tenen bones previsions, clau per superar la fallida del rus i l’ucraïnès.

El titular de Turisme ha fet un balanç positiu de la campanya estiuenca, a manca de les darreres dades. “Ens informen d’una bona ocupació”, ha destacat Torres. Similar, sigui per sobre o per sota, a la registrada el 2019 que, recorda, “ja va ser un any molt bo”. Per tant, entenc que “s’ha recuperat la normalitat” prèvia a l’esclat de la pandèmia.

Les dades, doncs, són positives. I fan concebre esperances de cara a la pròxima temporada d’hivern. Una campanya en la qual, entén el ministre, ha d’ajudar un fet clau: l’anunci del forfet de país. “És important que es tiri endavant”, ha comentat, tot destacant que “atraurà més turistes i podem assolir l’objectiu que facin una despesa mitjana més elevada”.

De cara al pròxim hivern, la sensació és que la recuperació de la normalitat que s’ha viscut a l’estiu també es repetirà. I això ha de permetre assolir el nombre de visitants habitual abans de la pandèmia. Especialment, en mercats ja no tan de proximitat. “Tenim bones perspectives per part dels operadors i hi ha bones previsions”, ha explicat en referència al mercat britànic, que va patir força en l’anterior temporada.

Important que això es compleixi. Més quan, queda clar, un altre mercat que havia estat clau difícilment es tindrà, per motius obvis. L’arribada de visitants de Rússia i Ucraïna sembla, ara per ara, una quimera tret d’un canvi radical del context geopolític. Per tant, Torres entén que és clau millorar en el britànic però també trobar algun altre origen que pugui ajudar a “compensar” aquesta situació.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending