Dos de de cada tres estadants en hotels oberts al Principat la darrera setmana eren espanyols

L’ocupació del 24 al 30 d’agost cau al 64%, essent a les Valls del Nord on la freqüentació ha estat clarament més elevada

Rètol d'un establiment hoteler.
Rètol d'un establiment hoteler. Toni Solanelles

La darrera setmana d’agost no ha tingut l’ocupació de les precedents, especialment de la immediatament anterior, en el sector de l’hostaleria. L’ocupació, que la setmana abans havia arribat al 88% en xifres rodones, es va situar entre el 24 i el 30 d’agost en un 64%, que no és pas una mala xifra perquè suposa una reducció significativa respecte els dies anteriors. A més, cal tenir en compte que hi ha molts hotels que estan tancats. Els espanyols són els que més pernocten en els dispositius afiliats a la Unió Hotelera.

Segons les dades de la patronal hotelera, dos de cada tres persones que la darrera setmana ha fet nit a alguns dels establiments que té obert eren de nacionalitat espanyola. Un de cada quatre són francesos. Les mateixes dades reflecteixen que les Valls del Nord van concentrar bona part de la pernoctació registrada la darrera setmana. O millor dit, van ser els hotels d’Ordino i la Massana els que, percentualment, més públic van tenir, més llits van ocupar.

ocupacio dades         

Així, la freqüentació a Ordino va arribar al 82,85% mentre que a la Massana es va ‘disparar’ fins al 84,21%. Només a les parròquies centrals es va seguir una mica el ritme, situant-se en percentatge que són els que han acabat sent la mitjana general. L’ocupació mitjana registrada a Andorra la Vella va ser del 64,60% mentre que a Escaldes va arribar fins al 65,76%. A la resta de parròquies l’ocupació va ser molt més baixa.

Etiquetes

Comentaris

Trending