El nou espectacle del Cirque du Soleil eliminarà els espectadors de peu i reduirà l’aforament

‘Festa’ és el nom del nou show que es farà entre l’1 i el 30 de juliol, amb la voluntat de recuperar més l’essència del circ -especialment amb números acrobàtics-; un cop es faci balanç es decidirà si s’aposta per un nou contracte amb la companyia de cara al 2024

Budzaku i Torres en la presentació del darrer espectacle del Cirque du Soleil.
Budzaku i Torres en la presentació del darrer espectacle del Cirque du Soleil. G. P.

Govern i Andorra Turisme volen que el nou espectacle del Cirque du Soleil, previst per al juliol, estigui a l’altura de la celebració dels deu anys de presència a Andorra de la prestigiosa companyia canadenca. Així ho ha apuntat el ministre, Jordi Torres Falcó, durant la presentació del nou show -‘Festa’ serà el títol-, que recuperarà alguns dels números dels últims anys. Ha volgut assegurar que la continuïtat o no de l’esdeveniment a partir del 2024 encara no està decidida, ja que el contracte actual expira enguany. Es valorarà un cop es tanquin les representacions d’aquesta nova proposta.

Aquestes començaran l’1 de juliol i s’allargaran fins al 30. Una altra de les novetats d’enguany, més enllà del mateix espectacle, serà el fet que tots els espectadors estaran asseguts. Hi ajudarà que s’hagi guanyat espai a l’aparcament de Prada Casadet gràcies a l’enderroc de l’antiga seu del COEX. De fet, les entrades ja es poden reservar des del passat març, ja que es va voler avançar l’operativa vist que “les xifres d’ocupació han pujat molt des dels inicis”, com ha volgut remarcar el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.

El show tindrà com a títol ‘Festa’. “Celebrem deu anys amb Cirque i que hem tornat a la normalitat després de la pandèmia”, ha apuntat el màxim responsable de la societat pública. L’escenari representarà un hotel “de luxe” al fons del qual es podran contemplar imatges de les muntanyes i els paisatges d’Andorra. Durarà uns 60 minuts i, enguany, s’aposta per recuperar més l’esperit de circ que alguns assistents havien trobat a faltar l’any passat, on es va donar una major importància a la música. També es vol recuperar alguns dels números més destacats d’anys anteriors, combinant-les amb noves propostes, molt centrades en les acrobàcies com a “element diferenciador del Cirque du Soleil”.

Moments finals de la darrera de les funcions del Cirque l'any passat.

Relacionat

El Cirque du Soleil desplaçarà a Andorra mig centenar de persones per al nou espectacle

Per la seva banda, Torres s’ha mostrat convençut que “serem capaços de tenir un espectacle a l’alçada d’aquest desè aniversari”. També ha volgut defensar el retorn que suposa la presència de la companyia canadenca a Andorra. “Ja es multiplica per vuit la inversió feta; la xifra és d’uns vint milions”, ha afirmat. És la dada amb què es va tancar l’edició del 2022 i amb la qual, tant ell com els responsables d’Andorra Turisme, se sentirien “satisfets” enguany, malgrat que confien que reduir algunes de les despeses que comporta l’esdeveniment, disparades l’any passat per culpa de la pandèmia. Això podria ajudar a millorar encara més el retorn.

De cara al futur, però, ha assegurat que no hi ha cap decisió adoptada encara. “El contracte marca que aquesta és la darrera edició. Tot es valorarà després de l’espectacle d’aquest any”, ha indicat. Malgrat això, ha admès que “a ningú se li pot escapar que és complicat trobar un altre esdeveniment capa de portar més de 80.000 persones al juliol a Andorra”. En tot cas, ha manifestat Torres, caldrà valorar “les possibles alternatives” i, també, el cost de fer un nou contracte amb la companyia canadenca. Sempre en el marc d’una “estratègia turística que busca desestacionalitzar” l’arribada de visitants.

De ‘Festa’ se’n faran un total de 22 representacions. Cap d’elles tindrà ja públic en peus. Tots els espectadors estaran asseguts, una altra de les novetats d’enguany. Això suposa una reducció de l’aforament de cada sessió, fins a uns 3.700 assistents. En total, si s’omplís al 100%, s’arribarien als 81.700.

Pel que fa al preu de les entrades, oscil·laran entre els 21 euros, la més barata entre setmana i 29. Des del març, el sector hoteler ja en pot disposar d’un 30% del total per adquirir-les i posteriorment poder incorporar-les als seus paquets. Budzaku ha assegurat que, per ara, el “ritme és bo”, tot i que fins d’aquí a unes setmanes no es començarà a fer la promoció ja més globalitzada de l’esdeveniment.

Comentaris (3)

Trending