El Cirque du Soleil tanca ‘Festa’ amb 70.000 espectadors i amb la incògnita de si tornarà

Andorra Turisme fa “una valoració força positiva” perquè s’ha assolit el 90% de l’aforament, però no desvetlla si renovarà el contracte amb la companyia canadenca o si optarà per un altre esdeveniment al juliol

Un instant de FESTA
Un instant de FESTA Andorra Turisme

El Cirque du Soleil abaixa aquest diumenge el teló de les 22 representacions de l’espectacle ‘Festa’ en què ha assolit el 90% d’ocupació, 4 punts per sobre del percentatge total de l'any passat. Això vol dir que han passat unes 70.000 persones. Ara, la incògnita és saber si Andorra Turisme renovarà el contracte o no. El director de Producte i Nous Projectes, Enric Torres, ha explicat que un cop es tinguin totes les dades cap al setembre o octubre es farà l’anàlisi i es prendrà una decisió.

La companyia canadenca abaixarà aquesta nit el teló de l’espectacle dissenyat exclusivament per Andorra ‘Festa’ després de 22 representacions. Enric Torres manifesta que “tancarem al voltant del 90% d’ocupació, el que significa que hauran passat unes 70.000 persones, a manca de les dades d’avui, i en fem una valoració prou satisfactòria”. El màxim previst era arribar als 81.700 espectadors i recorda que el 80% del públic és forà. Cal tenir en compte que aquest any la novetat era que totes les localitats eren assegudes a uns preus similars i, per tant, es rebaixava l’aforament. En aquest sentit, l’any passat quan encara es mantenien places dempeus es van arribar als 83.000 espectadors.

“El futur ja es veurà perquè ens manca l’anàlisi de totes les dades i fins al setembre o octubre no tindrem una visió més global de les dades de què ha suposat l’espectacle”

Dos terços de les entrades s’han venut a través del web visitandorra.com, mentre que un terç s’ha venut a través dels operadors turístics, entre els quals hotelers i agències de viatges. En aquest sentit, posa en relleu que “si es manté la tendència d’anys anteriors molts dels assistents pernocten al país i el retorn als allotjaments del públic forà hi és present”.

Deu anys de col·laboració entre Andorra Turisme i el Cirque du Soleil amb nou espectacles, tenint en compte que tant el 2020 com el 2021 no hi va haver actuacions per culpa de la pandèmia. En total, han vist les diferents representacions uns 800.000 espectadors al llarg d’aquest temps.

I ARA QUÈ?

La pregunta que tothom es fa ara i avui dia encara no hi ha resposta és si es signarà un nou contracte amb el Cirque du Soleil i si l’any vinent continuaran les representacions o hi haurà algun altre esdeveniment. El director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme ha manifestat que “el futur ja es veurà perquè ens manca l’anàlisi de totes les dades i fins al setembre o octubre no tindrem una visió més global de les dades de què ha suposat l’espectacle”. Afegeix que “la continuïtat o no és una decisió que no recau en la meva persona sinó en el mateix Govern”.

Torres assegura que “el Cirque té un efecte directe en el mes de juliol respecte al nombre de visitants que venen a Andorra. Entenem que la companyia canadenca atreu turistes i és un element a tenir en compte a considerar”.

Ara bé, reconeix que “hi ha diferents elements que hem d’estudiar i considerar i el fet de buscar alternatives hem de dir que ho tenim sobre la taula, però no podem fer previsions de futur”. Enric Torres manifesta que en aquests moments estan elaborant el pressupost d’Andorra Turisme de cara a l’any vinent i “podria tenir cabuda que hi hagués algun esdeveniment”.

Comentaris (15)

Trending