La Cambra aposta per ajornar l'aplicació de la taxa turística fins a l'1 de desembre del 2022

L'entitat considera que s'ha d'establir un import mínim i lineal, amb independència de les estrelles de l'allotjament

La façana de la seu de la Cambra de Comerç.
La façana de la seu de la Cambra de Comerç. T. S.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) aposta per ajornar l'aplicació de la taxa turística fins a l'1 de desembre del 2022 i per establir un import mínim i lineal, amb independència de les estrelles de l'allotjament. Així ho han explicat el president, Josep Maria Mas i la directora, Pilar Escaler, als representants dels grups de la majoria a la Comissió Legislativa d'Economia del Consell General durant una reunió telemàtica.
 

La Cambra creu que durant l'any passat el sector turístic es va enfrontar a una situació especialment complicada per la forta davallada del turisme arran de l'esclat de la pandèmia, que va provocar el tancament de gran part de l'oferta d'allotjament turístic i l'enfonsament de l'activitat fins a nivells mínims històrics.

També han indicat per mitjà d'un comunicat que en referència als indicadors turístics del 2021, relatius a l'ocupació hotelera, l'entrada de visitants, pernoctacions i despesa turística, han millorat en relació amb l'exercici anterior, però asseguren que encara se situen molt per sota dels nivells prepandèmia, tot puntualitzant que la seva recuperació està sent més lenta en comparació amb la resta de sectors econòmics.

A més, per tal d'afavorir la desestacionalització del turisme, el sector proposa la reducció d'aquest impost en temporada baixa i es proposa una reducció del 50% de l'Impost pel primer any d'aplicació de la llei reguladora de l'impost sobre les estades en allotjaments turístics.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending