Absolen el policia acusat de maltractar un detingut

Ja durant el judici, el fiscal havia rebaixat els càrrecs a únicament una contravenció penal de lesions doloses i, ara, el Tribunal de Corts ha considerat que no se li pot imputar cap infracció

Un cotxe policial accedint al recinte judicial amb un detingut.
Un cotxe policial accedint al recinte judicial amb un detingut. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt el sergent de policia que va ser jutjat ara fa uns mesos acusat d’haver-se proposat amb un home, que havia estat involucrat en una presumpta baralla i que, a més, presentava un notable estat d’embriaguesa. De fet, ja durant la vista la fiscalia havia reduït els càrrecs de delicte menor de maltractament greu a una contravenció penal per lesions doloses. Al final, ni tan sols se l’ha considerat culpable d’aquesta darrera infracció.

Els fets van tenir lloc el febrer del 2014, durant una actuació a un carrer de Ciutat de Valls. Segons es va explicar al judici, els agents van anar a  la zona després de la trucada dels veïns, que alertaven d’uns aldarulls. Un cop al lloc dels fets, el sergent i un altre policia es van trobar amb deu joves que havien begut massa, dos dels quals estaven empentant-se mútuament. Els dos membres del cos van procedir a la identificació dels implicats. El problema va esclatar quan un es va negar a mostrar cap documentació.

L’acusat el va apartar del grup i, segons va explicar a la vista, llavors el noi el va intentar agredir. L’hauria agafat pel pit i després va intentar donar-li cops de puny a la cara, però el policia va aconseguir esquivar-los. Llavors, hauria respost amb un parell de cops també al rostre, sempre “controlats per defensar-se sense ànim de causar cap lesió”. Per a la fiscalia, aquesta actuació suposava un excés en l’ús de la força.

Al processat també se l’impulsava una puntada al noi a la zona de les costelles quan el seu company de patrulla el va immobilitzar a terra i ja l’havia emmanillat. Durant la vista, però, no es va posar sobre la taula cap prova d’aquest segon fet, ja que tant l’acusat com els diferents testimonis van manifestar que després de l’enganxada inicial el sergent no es va tornar a apropar al jove en qüestió. 

Davant d’això, la fiscalia ja va rebaixar la petició inicial, un delicte menor de maltractament greu. El va canviar per una contravenció penal de lesions doloses que, però, com es va posar en relleu, ja hauria prescrit. Per això, el Tribunal de Corts ha acabat declarant l’absolució del sergent.

Comentaris

Trending