Malestar del Govern amb Air Nostrum i decidirà a finals de mes si li renova la concessió

El secretari d’Estat de Transports, Transició Energètica i Mobilitat, David Forné, ha mantingut una reunió amb la direcció de la companyia per les cancel·lacions del vol entre Andorra i Madrid i resta a l’espera d’un estudi intern per renovar o no el contracte

El secretari d'Estat David Forné durant la compareixença en matèria de transports.
El secretari d'Estat David Forné durant la compareixença en matèria de transports. Toni Solanelles

Les cancel·lacions que s’han produït durant d’any, però sobretot les que han tingut lloc en les darreres setmanes dels vols entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid han esgotat la paciència del Govern. El secretari d’Estat de Transports, Transició Energètica i Mobilitat, David, Forné, ha mantingut fa uns dies una reunió amb la direcció d’Air Nostrum per mostrar el malestar i demanar explicacions. En aquest sentit, explica que abans de finals d’aquest setembre es decidirà si es renova el contracte amb l’aerolínia o si es convoca un nou concurs.

El darrer episodi del serial amb Air Nostrum s’ha viscut aquest diumenge quan per “problemes tècnics de l’avió” se’n va haver de fer servir un altre que no podria aterrar a la infraestructura de Montferrer i Castellbó i ho va fer a Barcelona. Això va provocar un enuig molt important entre els usuaris. Segons dades de Govern, en el vol entre la capital d’Espanya i Andorra hi viatjaven 23 passatgers i en el de tornada, 46.

Enguany hi ha hagut un 12% de cancel·lacions, una xifra que, segons diu, “estan per sobre del que seria normal, a diferència de l’any passat”

David Forné, en declaracions a l’Altaveu ha explicat que “cada setmana es fan avaluacions de seguiment amb la companyia i s’analitzen els problemes que hi ha hagut”. Afegeix que “quan són qüestions tècniques es demanen explicacions perquè la meteorologia no es pot controlar com va passar divendres”. Enguany hi ha hagut un 12% de cancel·lacions, una xifra que, segons diu, “estan per sobre del que seria normal, a diferència de l’any passat”. Per aquest motiu, fa pocs dies ha mantingut una reunió amb la direcció de la companyia per “mostrar el malestar del Govern per la situació d’aquest any”.

Les crítiques a Air Nostrum comencen a ser més que constants, com les seves anomalies.

Relacionat

L’enèsima anomalia del vol entre Madrid i la Seu porta els usuaris a mal pensar d’Air Nostrum

El secretari d’Estat és conscient dels perjudicis que tot plegat comporta als usuaris i recorda que “els clients tenen els drets garantits quan hi ha cancel·lacions o retards de més de tres hores i la reclamació s’ha de fer a la companyia”. En aquest sentit, diu que l’operadora és la primera que no vol que passi tot el que està passant.

La concessió amb Air Nostrum pel vol a Madrid es renova cada any i, tal com ha apuntat “abans que s’acabi el mes decidirem si la renovem o traiem un cou concurs, tenint en compte que finalitza el 31 de desembre”

Després de dos anys d’experiència i vist el què està passant, Forné ha encarregat els seus tècnics un estudi intern per avaluar les línies d’actuació a l’aeroport d’Andorra-La Seu de cara el 2024. Un treball que està previst que s’acabi aquesta setmana i en el que es decidirà el futur d’aquesta línia i d’altres possibles destinacions comercials. La concessió amb Air Nostrum pel vol a Madrid es renova cada any i, tal com ha apuntat “abans que s’acabi el mes decidirem si la renovem o traiem un nou concurs, tenint en compte que finalitza el 31 de desembre”. Remarca que “és una línia que ha donat bon servei per connectar Andorra amb més destinacions a través de Madrid”. Té clar que aquesta línia continuarà, tot i que caldrà veure amb quina operadora, tenint en compte que en el concurs que es va fer només s’hi va presentar la filial d’Iberia i el Govern hi destina una quantitat important de diners en concepte d’equilibri del trajecte.

Comentaris (22)

Trending