Economia espera que l’interès empresarial pel vol intersetmanal a Madrid es concreti

L’exposició pública del projecte d’heliport es farà finalment del 16 d’agost al 16 de setembre

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

El ministeri d’Economia, que inclou el departament de Transports, espera que “la predisposició” del sector privat per poder disposar d’un vol intersetmanal entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid es concreti. És a dir, que es passi de les paraules als fets i així es pugui avançar. El Govern hauria de signar al desembre un nou conveni amb Air Nostrum pels vols entre la capital espanyola i l’aeròdrom urgellenc.

El titular de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha insistit que es manté “la predisposició” en relació amb el vol intersetmanal i que “a priori” sí que hi ha interès. Però com ja es va anunciar al seu moment, l’administració sola no impulsarà aquesta connexió si no hi ha una implicació real del teixit empresarial del país per tal que es garanteixin “unes ocupacions mínimes”. I això només es pot fer a través de la compra a l’avança de bitllets.

Gallardo també ha concretat que l’exposició pública del projecte que s’ha seleccionat -perquè era l’únic que hi havia- per a l’heliport nacional del pla de la Caubella acabaran sent entre el 16 d’agost i el 16 de setembre. Hores d’ara ja s’haurien aprovat les dates i tota la informació que formarà part del dossier, de l’expedient que estarà a l’abast de la consulta perquè qui ho cregui pugui fer arribar els suggeriments escaients.

El titular de Presidència, que també s’ha referit de manera genèrica a les reflexions que s’estan duent a terme, especialment des del ministeri de Territori, sobre la proposta ferroviària -que ha considerat “interessant però complexa”- enllaçar el Principat tant amb Catalunya com amb França, ha fet aquestes manifestacions després de la trobada que membres del Govern han fet amb monitors i responsables d’AINA a la casa de colònies canillenca.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending