Les compensacions per l’abonament de 30 euros, pendents de la formalització i petits serrells

Les dues adjudicatàries veuen amb bons ulls la continuïtat de la gratuïtat del servei, però eviten pronunciar-se sobre la no inclusió dels temporals d'hivern

Dos autobusos dels que cobreixen el transport públic nacional.
Dos autobusos dels que cobreixen el transport públic nacional.

El conflicte per les compensacions per l'abonament de 30 euros del transport públic està a punt de resoldre's, després de la comissió d'experts fes una proposta que només queda formalitzar-la i resoldre petits serrells. D'altra banda, es mostren favorable continuïtat del servei gratuït, tot i que no han volgut pronunciar-se sobre si s'ha d'incloure o no els temporers.

El juliol la comissió d'experts es va reunir per analitzar les compensacions a les empreses que ofereixen el servei de línies regulars de transport públic per l'abonament mensual de 30 euros. Ara, i després de mesos de disputa, sembla que el conflicte pot arribar a la seva fi amb la proposta dels experts. "Queda que es formalitzi la compensació", indica el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallarès, mentre que el seu homòleg d'Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, ha puntualitzat que, per la seva part, "queden serrells per tancar". "S'ha de deixar ben tancat la fórmula perquè no es torni a obrir si es crea un nou abonament", ha apuntat Gabriel.

D'altra banda, l'extensió de la gratuïtat del servei, anunciada pel ministre de Finances, Eric Jover, durant la presentació dels pressupostos, es veu amb bons ulls des de les adjudicatàries. Per la seva part, i en referència a aquestes compensacions, Gabriel ha apuntat que "s'ha de saber com es comptabilitzarà", mentre que Dallarès ha assegurat que "no hi ha discrepàncies", en tot cas sobre el plantejament inicial. 

El que sí que és un fet contrastat és l’increment dels usuaris, tot i que no han especificat la quantitat. A Coopalsa, aquest creixement de passatgers és més evident, i esperen que encara ho sigui més amb la temporada d’hivern, mentre que a Autocars Nadal se centra bàsicament en els escolars que han reprès les escoles. On si s’han mostrat prudents i no s’han volgut pronunciar és sobre la no inclusió dels temporers en aquest servei gratuït, tot i que si podran optar als diferents abonaments.

De cara a l’hivern, les dues companyies esperen poder oferir el millor servei possible, tot i que han lamentat, especialment Coopalsa, les dificultats per trobar treballadors qualificats per la conducció, així com han recordat que, tot i la voluntat de voler ser puntuals i respectar els horaris, el trànsit serà qui dictamini si és possible o no.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending