L’abonament gratuït de transport engega amb 6.400 usuaris registrats i sense incidències

Els usuaris es mostren satisfets amb la iniciativa i temes que hi puguin haver col·lapse del servei en moments puntuals amb la crecuda d'un 68% les sol·licituds del passi

Cues en el primer dia de funcionament d el'abonament gratuït en els transport públic.
Cues en el primer dia de funcionament d el'abonament gratuït en els transport públic.

L'abonament gratuït del transport públic s'ha engegat amb 6.400 persones que el tenien activat, amb total normalitat i la satisfacció dels clients habituals, així com amb cues a l'estació d'autobusos per bescanviar el títol de transport utilitzat pel gratuït. Ara, s'haurà de controlar l'evolució del servei per evitar les incidències i els col·lapses en moments puntuals i és que les vendes s'han disparat un 68%.

Com ja ha succeït en jornades anteriors, les cues han tornat a aparèixer al voltant de l’estació nacional d’autobusos de persones que volien obtenir l’abonament gratuït de transports. El que si és una realitat que en aquestes primeres hores de funcionament no hi ha hagut incidències i tot ha prosseguit amb la normalitat habitual. De fet, en les primeres hores de funcionament, 954 usuaris ja l’han utilitzat.

Una imatge que es podria produir també en els pròxims dies i és que, com ha especificat el  gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, encara hi ha gent que no ha fet el canvi a l’espera que caduqui els abonaments que estan utilitzant en aquest moment, especialment aquells usuaris de 30 euros mensuals. En aquest sentit, calcula que fins a final de mes no se sabrà amb total certesa el nombre de persones que han sol·licitat la gratuïtat del transport públic.

A tancament de juny, fins a 6.400 persones l’havien sol·licitat. D’aquestes, 1.793 (28%) han optat per la via digital a través de l’aplicació MOU_T_B i 4.607 (72%) pel canal presencial.

Precisament, l’abonament gratuït ha disparat les sol·licituds si es compara amb el canvi de tarifes que es va produir el setembre del 2021, en concret un 68% més. La mitjana en vendes mensuals de l’abonament abans de la gratuïtat era de 3.800 abonaments/mes

D’altra banda, Dallerès, hauran d’estar atents al funcionament del servei. “És la preocupació principal, ara per ara, entre els passatgers habituals, que es col·lapsi en moments puntualment el servei per una alta demanda”, ha puntualitzat. Les impressions i els comentaris dels conductors, per tant, seran claus per tenir monitoritzat el servei.

El que no ha pogut amagar el gerent de Coopalsa és la satisfacció entre els que hi pujaven el matí. “Són persones que habitualment utilitzen el transport per desplaçar-se. Passen de pagar 30 euros a la gratuïtat”, ha assenyalat

Una opinió compartida per autocars Nadal. En aquest cas, el seu gerent, Bartumeu Gabriel, ha puntualitzat que per ells és temporada baixa, “amb període de vacances escolars”, i que, per tant, tot s’ha desenvolupat amb normalitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending