Tornen a la Gavernera les dues menors que han estat tres setmanes ‘desaparegudes’

Tot i entendre que el centre és de règim obert, hi ha malestar en diferents sectors socials pel que consideren poc control de l’administració respecte dels nois i noies que l’Estat té tutel·lats

-
-
Com a mínim una d’elles ha estat més d’una nit i de dues dormint al carrer. Anant de barris marítims del Masnou a zones poc confortables de Barcelona amb contactes seu del submón ‘mena’ (menors estrangers no acompanyats) o assimilats. Després d’estar pel cap baix tres setmanes ‘desaparegudes’, les dues noies adolescents que un bon dia van decidir sortir de la Gavernera i no torna-hi finalment han retornat al centre d’acollida d’infants (CAI).

No és la primera vegada que van i vénen i tornen a anar. Respecte d’una d’elles, la policia va ser alertada el 20 de setembre que la menor no s’havia presentat a dormir al centre. Com tantes altres vegades. De fet, feia unes setmanes que complia amb allò establert i feia estada correcte a la Gavernera, però ja venia d’un període de fuga. A vegades, fins i tot, empenyent altres adolescents de famílies ‘ordinàries’ a acompanyar-la a la capital catalana i llançar-se a l’aventura.

Desapareguda del tot mai no han estat perquè, sempre referint-se més a una que no pas a les dues, l’adolescent en qüestió ha anat penjant fotografies a les xarxes socials sobre les seves aventures. Això no treu que en certs sectors socials andorrans, sabedors de les companyies amb què habitualment es rodeja la noia, no hi hagués preocupació per si podria acabar patint alguna situació no volguda o greu.

Segons les fonts consultades, després de retornar inicialment amb membres de les seves respectives famílies biològiques, haurien tornat a ingressar al CAI, un centre de règim obert però de tutela estatal. En aquest sentit, les fonts consultades, tot i reconèixer que la Gavernera no és un centre de reclusió, també han lamentat que no hi hagi un major control davant d’uns adolescents la tutela de la qual correspon a l’Estat. I que no s’actuï de forma més diligent i contundent quan hi ha menors fugats durant dies -i setmanes en aquest cas- i se sap que estan en una situació de risc potencial.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending