Suspesa l’edició d’enguany del Raid Solidari

El viatge, que serveis per portar material escolar i roba a pobles del Marroc, no es podrà realitzar per problemes laborals i de salut dels seus impulsors

Foto de grup dels participants en una edició anterior.
Foto de grup dels participants en una edició anterior.

El Raid Solidari Andorra-Ouzina, que havia de viure al llarg de la propera Setmana Santa la seva novena edició, no es podrà celebrar enguany. Els seus organitzadors han hagut de suspendre’l per motius laborals i de salut. Tot i això, deixen clar que la voluntat és reprendre el 2021 una iniciativa que combina turisme i solidaritat i que permet portar material escolar i roba a zones desfavorides del Marroc.

El raid és un viatge organitzat que sortia del Principat i que, amb diferents etapes, recorria el país nord-africà fins a la zona més propera a la frontera amb Algèria. Es fa amb cotxes de l’organització i particulars i, a més del vessant turístic, té un de solidari. A Andorra es recull material escolar i roba que es porta a pobles necessitats de la zona, als quals també s’ha ajudat econòmicament al llarg d’aquests anys perquè puguin millorar les seves infraestructures més bàsiques.

La idea era arribar a la novena edició aquesta Setmana Santa però s’haurà de posposar. Així ho explica Sara Suárez, una de les seves impulsores. “Dels tres organitzadors, dos no poden aquest any per motius laborals i a mi en uns dies m’han d’operar i m’esperen uns mesos de recuperació”, comenta. Per tant, ha tocat suspendre el raid, com s’ha informat a través de les xarxes socials.

“Sap greu perquè ens agrada molt fer-ho però era massa complicat”, apunta Suárez, que lamenta especialment que tot apuntava que enguany hi hauria “una elevada participació”. A més, encara hi ha material per repartir que no es va poder carregar l’any passat. Tot i això, encara que no sigui ja en un viatge organitzat, la seva idea és, un cop recuperada, poder anar per dur, almenys, un part d’aquesta ajuda.

I el que també tenen clar els organitzadors és que la suspensió del raid 2020 és només un petit sotrac en el camí d’una iniciativa ben consolidada. La voluntat és reprendre-la l’any vinent. “La voluntat és tornar; ho tenim molt clar”, afirma Suárez.

Etiquetes

Comentaris

Trending