Un xoc d’esquiadors pot comportar a un turista dos mesos d’arrest domiciliari

El succés va tenir lloc l'abril del 2017 al sector de Soldeu-El Tarter de Grandvalira i va provocar lesions d'importància a un d'ells

Una imatge del sector de Soldeu.
Una imatge del sector de Soldeu. arxiu

Un accident d'esquí al sector de Soldeu-El Tarter ha portat a seure a la banqueta dels acusats a un turista per un presumpte delicte de lesions per imprudècia. Ara el tribunal haurà de decidir si va ser un fet fortuït o hi va haver qualsevol tipus d'imprudència per part de l'acusat, ja que "esquiava a una alta velocitat controlada"

"Estava baixant per una pista vermella quan se'm va creuar un esquiador que sortia del bosc i de l'ensurt no vaig tenir temps de reacció per evitar la topada", ha explicat el turista, resident a Londres, al Tribunal de Corts sobre l'accident que va patir el 2017 al secotr de Soldeu-El Tarter. En aquest sentit, el fiscal li ha recordat que, tal com figura en la seva declaració davant el batlle, "esquiava a una alta velocitat controlada". En aquest sentit, l'acusat ha assegurat que "té un bon nivell d'esquí". Fruit del xoc, la víctima va patir lesions de consideració amb afectació a les dorsals.

L’afectat no ha assistit a la vista. De fet, mitjançant una carta, ha demanat més temps per poder buscar més documentació. Un escrit que ha fet deliberar al tribunal, però que finalment han desestimat perquè “l’acusat també viu a l’estranger i ha vingut, el fiscal va contactar amb la persona a l’abril i ha tingut temps per buscar la documentació o enviar la carta i no el dia abans de la vista”, ha indicat el president.

Per la lletrada defensada, es tracta d'un fet "fortuït", perquè, com ha dit durant la seva intervenció l'acusat, "mai he tingut un accident d'esquí" i com demostra que va firmar l'informe d'accident i es va estar amb l'accidentat fins que els pisters li van indicar que podia marxar. Davant d'això, en demana l'absolució i no hi veu cap responsabilitat associada, mentre que el fiscal demana dos mesos d'arrest domiciliari, a l'espera que en els pròxims dos anys no torni a delinquir, i una responsabilitat civil elevada per cadascun dels aspectes que reclama la víctima, com el perjudici de l'oci, despeses mèdiques, entre altres aspectes, pel pressumpte delicte de lesions per imprudècia.

Comentaris (2)

Trending