Trenquen el vidre d’un restaurant de la capital i s’enduen la caixa enregistradora

La policia investiga els fets, que han tingut lloc aquesta passada matinada, i la principal pista són les imatges fetes per una càmera de vídeovigilància de l’interior de local i les restes de sang que ha deixat el lladre al lloc

El vidre fracturat en una de les entrades, la posterior, del restaurant.
El vidre fracturat en una de les entrades, la posterior, del restaurant. Toni Solanelles

La policia investiga el furt amb força que s’ha produït la passada matinada en un cèntric restaurant d’Andorra la Vella. L’autor del delicte ha trencat el vidre de l’establiment i hi ha accedit per agafar la caixa enregistradora. També és el principal sospitós dels desperfectes que han patit dos vehicles que es trobaven estacionats prop del local.

Els fets han tingut lloc de matinada. L’establiment havia tancat a les dues de la nit i el propietari ha rebut l’avís quan ja es trobava a casa seva, poc després de les quatre -cal tenir en compte que hi ha hagut el canvi d’horari-. Al lloc dels fets s’han apropat primer efectius de l’empresa de seguretat contractada pel restaurant, que un cop constatada la situació han alertat la policia.

I la situació era que una persona encara sense identificar ha emprat la base d’un para-sol proper per trencar a cops el vidre del local. Segons fonts consultades, es tracta d’un cristall que hauria requerit dues o tres batzegades per trencar-se, perquè està reforçat. De fet, l’autor s’ha acabat tallant, ja que el forat que ha pogut fer era força petit. Tot i això, ha acabat entrant per ell.

Un cop a dins, el lladre ha agafat la caixa enregistradora i ha marxat. L’aparell, però, ha aparegut en una terrassa d’un altre establiment proper, sense bitllets, això sí. Des del restaurant, però, s’ha apuntat que no hi havia gaires diners perquè habitualment es deixa tot just una xifra testimonial o, fins i tot, hi ha dies que queda buida.

Efectius de la policia, al lloc dels fets, de matinada.
Efectius de la policia, al lloc dels fets, de matinada.

El que sí que s’ha trobat són restes de sang que tot fa pensar que són de l’autor dels fets. També n’hi havia, de fet, al vidre trencat i a terra. Per això, la policia n’ha agafat mostres. A banda, el local tenia una càmera amb un sensor de moviment que ha pogut prendre imatges de l’intrús, tot i que amb poca llum. El fet que per obrir-la hagin destrossat la caixa, que té un sistema d’obertura senzill amb un botó, fa pensar que l’autor no seria un habitual d’aquest tipus de delictes.

Més enllà del furt amb força i de les destrosses provocades al restaurant, que tot i això aquest diumenge ha pogut funcionar amb normalitat, el lladre també hauria provocat danys en dos vehicles. Un, una furgoneta d’una botiga propera. L’altre, un cotxe particular.

Comentaris (13)

Trending