Nit de Sant Joan tranquil·la amb només quatre conats d’incendi i tres menors amb cremades lleus

Els bombers han fet una vintena de serveis per incidències sense gravetat -amb un accident als Cortals com ha fet més rellevant- i la policia tampoc ha hagut de fer cap intervenció d’abast, mentre que l’hospital ha donat d’altra els tres nois amb cremades a la cara per un petard

Una paperera oberta al centre d'Andorra la Vella per acció dels petards.
Una paperera oberta al centre d'Andorra la Vella per acció dels petards. Toni Solanelles

La nit de Sant Joan ha estat relativament tranquil·la per la naturalesa d’una nit com aquesta. Certament, en alguns punts la molèstia dels petards ha estat més o menys incisiva i, per exemple, a l’eix comercial d’Andorra la Vella, especialment a l’avinguda Meritxell, grups de joves s’han dedicat a ‘jugar’ amb petards de considerable potència i mobiliari urbà o fins i tot a fer saltar alarmes d’establiments comercials. Però la policia no ha practicat cap detenció ni ha fet cap intervenció per aquest motiu. I els bombers tot just han fet dinous serveis de diferent naturalesa.

Les actuacions més destacades lligades directament a una nit com la de Sant Joan ha estat la intervenció en quatre petits conats d’incendi. El més rellevant va ser a l’avinguda Rocafort de Sant Julià. Una bengala llançada per uns joves va creuar la via i va anar a parar en la branca d’un arbre propagant un petit incendi de vegetació que pràcticament es va extingir tot sol perquè l’herba era ben verda i el foc es va ofegar. També hi ha hagut un parell d’intervencions a Encamp per un petit incendi en un contenidor soterrat o en unes obres.

L’hospital ha atès tres menors amb ferides facials per l’acció d’un petard, tres adults per lesions producte de baralles, dos menors i un adult que sofrien intoxicacions alcohòliques i l’ocupant contusionat lleu del vehicle accidentat als Cortals

Tot lligat als petards, com alguns ferits de no massa rellevància que s’han hagut de traslladar en ambulància a l’hospital perquè fossin atesos per cremades. En aquest cas, el més destacat, segons que informa el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) són tres menors que van sofrir cremades de poca consideració a la cara per l’acció d’un mateix petard. Després de ser atesos a Urgències han estat donats d’alta.

Els bombers sanitaris no han hagut d’intervenir en cap alcoholèmia severa, menys encara en cap coma etílic, i les ingestes excessives d’alcohol per les quals han hagut d’actuar són habituals (i més aviat poques) en qualsevol cap de setmana, segons que han explicat fonts del cos. En concret s’han hagut de dur a l’hospital tres persones per intoxicacions alcohòliques. Segons el SAAS, es tracta de dos menors i un adult que una vegada atesos han estat donats d’alta.

Finalment, els bombers han hagut d’intervenir en tres condicionaments de calçada productes d’accidents de trànsit que tampoc han revestit massa gravetat. En tots els casos, essencialment s’ha tractat de danys materials. El sinistre més rellevant, ja avançat per l’Altaveu, és un accident a la carretera dels Cortals d’Encamp amb un ferit contusionat en què la policia -que per sorolls de petards només ha fet formalment una intervenció- també va haver d’intervenir i en què segurament hi acabarà havent, com a mínim, un detingut, que seria l’únic arrest de la nit.

El vehicle implicat enmig de la carretera.

Relacionat

Detingut el conductor de l’accident dels Cortals per anar molt begut i amb el permís retirat

Durant aquesta matinada, a l’hospital també s’han hagut d’atendre tres adults amb lesions lleus producte d’agressions que, en principi, no han tingut una rellevància penal. En tot cas, el que sí que és clar és que després de l’atenció mèdica a Urgències els tres homes han pogut marxar cap a casa sense que en cap cas s’hagi requerit el seu ingrés hospitalari.

Comentaris (1)

Trending