Els Mossos controlen sis conductors andorrans per anar beguts i els immobilitzen els cotxes

Han muntat un dispositiu coincidint amb la festa major de la Seu d'Urgell, a la carretera N145, just abans del túnel del Bordar, a Anserall

Un dels cotxes immobilitzats a la N145.
Un dels cotxes immobilitzats a la N145. ALTAVEU

Els Mossos d'Esquadra han immobilitzat sis vehicles amb matrícula andorrana la nit de dilluns a dimarts en un control efectuat a la carretera N145, abans de l'entrada del túnel del Bordar, a Anserall. El control d'alcoholèmia i drogues ha coincidit amb la celebració de la festa major de la Seu d'Urgell que acaba aquest dimarts amb el retorn del Correfoc.

Els vehicles dels conductors que han donat positiu han estat immobilitzats. Els Mossos estan intensificant els controls les darreres setmanes després de constatar que s'ha disparat el nombre de conductors que condueixen beguts.  Ara es posen el doble de sancions penals que el 2019 per conduir sota els efectes de l'alcohol. És a dir, les que s'apliquen quan la taxa d'alcohol en sang supera els 0,6 mil·ligrams per litre. Està prohibit circular amb una taxa d'alcoholèmia superior als 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

En cas de fer-ho, el conductor s'enfronta a multes de 500 a 1.000 euros En cas de donar més de 0,5 en el control d'alcoholèmia, la multa és de 1.000 euros. Si es condueix per sobre dels 0,6 mil·ligrams al conductor se l'acusa de delicte contra la seguretat viària i el cas passa a via judicial. En el cas que el conductor tingui el permís espanyol pot perdre entre quatre i sis punts del carnet.

Els usuaris de la N145 entre la Seu d'Urgell i Andorra s'han trobat aquest dimarts al matí amb els cotxes immobilitzats i aparcats al voral o en zones ajardinades al costat de la carretera, a l'espera que els seus conductors els vagin a recuperar.

Comentaris (12)

Trending