El conductor de la ‘fuga’ entre Encamp i Canillo triplicava el màxim penal d’alcohol a la sang

L’home, de 39 anys, va quedar detingut en donar positiu a les proves que se li van fer, també la d’estupefaents

L'accident s'ha produït entre Encamp i Meritxell.
L'accident s'ha produït entre Encamp i Meritxell. ARXIU

El conductor d’un Volkswagen Golf que va protagonitzar una fugida amb persecució posterior de la policia entre Encamp i Canillo va donar positiu tant a la prova d’alcoholèmia com a la d’estupefaents. I per aquesta raó va acabar detingut. De fet, triplicava el màxim permès d’alcohol en sang per evitar la detenció. Els altres dos ocupants, entre ells un menor, haurien demanat al conductor, quan van veure que els perseguia la policia, que fes el favor d’aturar-se. I d’aquí que la ‘fuga’ durés el que va durar.

Els fets van succeir pel tomb de les 8 de la tarda. Alguns veïns, veient l’estat que presentava almenys el conductor, van alertar de la situació la policia, veient que l’home es disposava a sortir d’un aparcament del centre d’Encamp al volant del vehicle. Una primera patrulla policial hauria intentat donar l’alto al vehicle, però el seu conductor va fer cas omís a les indicacions i va llançar-se a la carretera en direcció a Canillo.

Un vehicle que podria ser el que finalment ha estat controlat dirigint-se cap a Canillo aquesta tarda.

Relacionat

Persecució entre Encamp i Canillo d’un vehicle amb tres ocupants ‘fora de sí’

Ho hauria fet a velocitat anormalment alta pel que estava permès a la via en qüestió i fent algunes maniobres de risc, tot i que segons fonts policials, no hauria posat en greu perill cap altre usuari de la via. A l’altura de Meritxell, més o menys, es va aconseguir controlar el vehicle i el seu conductor, conegut dels serveis policials, aparentment, pels seus vincles amb el món dels estupefaents.

De 39 anys, l’home hauria acabat formalment detingut en donar més de 2,4 grams d’alcohol per litre de sang quan el màxim per evitar la detenció són 0,80. També hauria donat positiu al drogo-test. Segons les fonts consultades, l’acompanyaven una dona de 33 anys i un familiar d’aquesta de 16 anys. Haurien estat aquests dos que haurien demanat al conductor que s’aturés quan van veure el calat que agafava tot plegat.

Comentaris (4)

Trending