Bielorússia reté durant tres setmanes una resident a Andorra per criticar el president del país

Olga Mankevich es va mostrar contrària als postulats de Lukashenko a través de les xarxes socials i el 22 d’agost va ser detinguda a la seva ciutat natal, on havia tornat per la mort de la seva mare

Olga Mankevich va ser detinguda el 22 d'agost.
Olga Mankevich va ser detinguda el 22 d'agost.

La resident bielorussa a Andorra Olga Mankevich ha estat durant més de tres setmanes retinguda en un centre preventiu penitenciari a la ciutat de Baranovichi. Establerta al Principat des del 2008 havia tornat al seu país d’origen arran de la malaltia i posterior defunció de la seva mare. El 22 d’agost se la va detenir a l’esmentada ciutat, el seu lloc natal, i se li va engegar un procés penal en contra per haver criticat Alexander Lukashenko, el president de Bielorússia.

Segons l’acusació que versava contra Mankevich, la resident al Principat s’hauria mostrat critica amb els postulats del president bielorús a través de les xarxes socials. I, especialment, via Instagram. I, fins i tot, l’hauria insultat. Tot i no estar d’acord amb la marxa política del seu país, la resident andorrana mai no hauria participat en cap acte electoral al seu país d’origen. Menys encara en cap míting opositor.

mankevich
Olga Mankevich en una imatge del seu Instagram al bell mig de l'avinguda Meritxell.

Amb tot, el dia 22 d’agost hauria estat detinguda quan es trobava a l’estació de tren de Baranovichi. Durant dies va estar formalment desapareguda perquè no s’hauria comunicat al seu entorn la detenció i tampoc a ella se la va deixar contactar amb ningú. La seva parella, amb els quals tenen un fill menor al Principat, tampoc no hauria sabut res fins fa poques dates. Es va posar en marxa un procés legal en virtut del primer paràgraf de l’article 368 del Codi penal bielorús.

Segons fonts coneixedores del cas, aquest dissabte finalment s’hauria decretat l’alliberament de la dona. Això sí, a Mankevich se l’hauria expulsat de Bielorrússia. El seu cas hauria estat exposat en algun dels canals de televisió que mantenen una línia crítica i oposada als postulats i les maneres de fer d’un Lukashenko que també és conegut pel seu comportament dictatorial, tiranoic, proper al del seu col·lega Vladimir Putin.

Comentaris (2)

Trending