Protecció Civil forma els radioaficionats per actuar en situacions d'emergència

L'activitat d'aquest dimarts s'inclou en el marc del conveni de col•laboració que es va signar el passat mes de febrer

Una formació als locals de Protecció Civil.
Una formació als locals de Protecció Civil. PROTECCIÓ CIVIL ANDORRA

Els radioaficionats reben aquest dimarts una formació a Protecció Civil per conèixer les tasques d'aquest departament i integrar-los en el sistema nacional d’emergències com a grup de suport, i organitzar, de manera coordinada, la resposta davant les actuacions d’emergència, risc greu, catàstrofe o calamitat pública que provoquin una fallida de les comunicacions.

L'activitat s'inclou en el marc del conveni de col•laboració que es va signar el passat mes de febrer.  Aquest conveni també permet establir col·laboracions en accions de sensibilització i formació de la població promogudes per Protecció Civil, per fomentar d’aquesta manera l’autoprotecció i la resiliència dels ciutadans del Principat. La col·laboració voluntària es farà a través dels radioaficionats que pertanyen a la Unió de Radioaficionats d'Andorra (URA), degudament acreditats i titulars de llicències vigents, i consistirà en la utilització d’estacions radioelèctriques que integren la xarxa SECOM.

En cas de requerir l’activació de la URA, Protecció Civil es posarà en contacte amb el coordinador d’emergències el qual, conjuntament amb algun dels seus responsables i segons la disponibilitat dels seus socis, planificarà i dimensionarà la resposta a la situació d’emergència. La URA, un cop requerida, serà l’encarregada d’avisar els seus socis i de posar en marxa l’operatiu intern i els mecanismes tècnics adients que permetran desenvolupar la seva activitat amb seguretat i eficàcia, sempre sota la direcció de Protecció Civil.

La sessió formativa ha comptat amb la presència d'una dotzena de radioaficionats.

Etiquetes

Comentaris

Trending