Prop de vint donants de medul·la òssia en els dos primers dies de campanya

“Si ho comparem amb el juny, hi ha hagut una disminució”, ha lamentat Cristina Pérez

La campanya de donació al Prat del Roure.
La campanya de donació al Prat del Roure. SAAS

La campanya de captació de donants de medul·la òssia avança a bon ritme al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. De moment, segons informa el SASS, s’han aconseguit una vintena de donants, tot i que és una xifra inferior a la que es va aconseguir el mes de juny passat.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) aprofita aquests dies la campanya de donació de sang de la Creu Roja, que va començar dilluns i acabarà aquest dimecres al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, per captar donants de medul·la òssia. De moment, disset persones s’han fet donants, després que l’Associació de trasplantats i donants d’Andorra (Atida) fes públic aquest dissabte passat, amb motiu del dia mundial, que actualment a Andorra n’hi ha uns 250, 118 tipats i disponibles i 137 pendents de passar a la fase de “disponibles”.

Tot i això, Cristina Pérez, coordinadora de Projectes de Donacions del SAAS, lamenta que “comparativament amb la campanya del mes de juny, veiem que hi ha una disminució del nombre de donants”. D’aquesta manera, ha afirmat que “com més donants hi hagi més possibilitats de salvar vides, així que no hi ha un límit marcat; seria ideal que sempre hi hagués molts donants”.

Dos dels donants que participen en la campanya.

Relacionat

Andorra compta amb 255 donants de medul·la òssia

Pérez ha explicat que “la gent jove que ens arriba, la majoria venen informats i clarament amb la voluntat de ser donants”. Abans de donar sang, han de superar una breu entrevista en què s’explica a l’interessat tot el procés de la donació. Posteriorment, es fa una enquesta mèdica i es signa el consentiment. Per últim, amb la mateixa punxada per la donació de sang, s'extrau la mostra necessària per entrar al registre de donants.

Etiquetes

Comentaris

Trending