La Guia Michelin reconeix la feina de quatre restaurants andorrans

El 'Bib Gourmand' inclou el Celler d'en Toni i el 'Plat' incorpora el Kökosnøt i Ibaya i Koy Hermitage

Sala del restaurant Kökosnøt
Sala del restaurant Kökosnøt ARXIU

El 'Plat Michelin' és un símbol que forma part de la reconeguda guia gastronòmica i que en la seva nova edició reconeix la feina dels restaurants andorrans Kökosnøt (Andorra la Vella) i Ibaya i Koy Hermitage (Soldeu).  Aquesta distinció es va crear l'any 2017 i és la tercera en importància per darrere de les estrelles i del 'Bib Gourmand'. Aquest ha incorporat enguany el 'Celler d'en Toni' d'Andorra la Vella

Els propietàris del Kökosnøt han rebut amb alegria el reconeixement que arriba tres dies abans del tercer aniversari de l'obertura del restaurant. "Vam rebre una trucada de Michelin i ens ho van anunciar. És una menció que situa Andorra en el mapa de la gastronomia". Aquesta edició del 'Plat Michelin' reconeix 880 restaurants de tot el món i 105 són nous.

La distinció identifica i ressalta una cuina d’alta qualitat en l’oferta gastronòmica dels establiments.  Pel que fa a l'Ibaya i al Koy formen part de l'hotel Hermitage. L'Ibaya és un restaurant de cuina creativa dirigit per Francis Paniego, guardonat amb dues estrelles Michelin mentre que el Koy proposa cuia japones i només obre durant la temporada d'hivern. 

El  'Bib Gourmand' s'atorga des del 1996 i aquest any incorpora el restaurant d'Andorra la Vella, el Celler d'enToni, tot un clàssic de la gastronomia amb una llarga trajectòria que es va iniciar l'any 1964 i és propietat de Marcel Besolí.

L'únic restaurant andorrà que ha assolit una estrella Michelin va ser el desaparegut Aquarius al centre termolúdic Caldea amb el cuiner Christian Zanchetta al capdavant. Va tancar el 2009  quinze anys després d'entrar en funcionament i cinc anys després d'aconseguir l'estrella Michelin.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending