La pandèmia talla unes caravanes solidàries al Sàhara que 'Creuem Fronteres' vol reprendre el 2021

La propera estava programada el mes vinent després de l'èxit de la primera que va portar 4.000 quilograms d’ajuda humanitària

La presidenta de 'Creuem Fronteres, Lluïsa Hurtado a un camp de refugiats del Sàhara.
La presidenta de 'Creuem Fronteres, Lluïsa Hurtado a un camp de refugiats del Sàhara. CREUEM FRONTERES

La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a aturar les caravanes solidàries que organitza l'entitat 'Creuem fronteres' als camps de refugiats del Sàhara.. La propera estava programada el mes vinent. Els promotors esperen poder-les tornar a fer durant el 2021 si millora la crisi sanitària.

El coronavirus ha tallat en sec els projectes de 'Creuem Fronteres' tot just un any després del seu inici ja que es va posar en marxa l'octubre del 2019. Va ser la impossiblitat de poder acollir nens sahrauís al país a l’estiu per problemes burocràtics, el que va portar l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) a replantejar-se la seva missió.

El mes d'abril de l'any passat ja es va efectuar una primera caravana que va portar 4.000 quilograms d’ajuda humanitària en sis vehicles, fet que va propiciar que la junta actual de l’entitat decidís dedicar els seus esforços a organitzar les expedicions. La següent estava programada el proper mes d'octubre coincidint amb un festival internacional de cinema que es fa als camps de refugiats del Sàhara.

La presidenta de l'entitat, Lluïsa Hurtado ja té la vista posada en l'any vinent "segons com vagin les coses" i considera que "és un projecte que val la pena continuar". La primera caravana va ser una prova i es va decidir repetir-la. Les altes temperatures obliguen a realitzar-la els mesos d'abril o octubre.

Etiquetes

Comentaris

Trending