Mor el Som de Canillo, Climent Palmitjavila

Va ser conseller general, cònsol menor i president de l'Associació de Pagesos i Ramaders

Comentaris

Climent Palmitjavila.
Climent Palmitjavila. Altaveu

Climent Palmitjavila de cal Som de Canillo ha mort  aquest dimecres als 81 anys. Va néixer en un poblet d’Hérault el 1940, on els seus pares tenien una propietat amb vinyes i un ramat d’ovelles. L’any 1945, el germà del seu pare, l’hereu de casa Som, va morir, i la família va retornar a Canillo per ajudar els padrins. Va ser conseller general, cònsol de Canillo, i president de l'Associació de Pagesos i Ramaders.

Més endavant, va voler diversificar les activitats de la casa i va obrir un càmping a la propietat. Als anys 60, les explotacions es van especialitzar en la producció de vedella i el conreu de tabac, i al mateix temps es mecanitzaven moltes tasques. Va ser llavors quan el Consell General va establir el primer sistema d’ajuts per al manteniment de l’activitat agrícola i ramadera. L'any 1972 era cònsol menor de Canillo quan va tenir lloc l'incendi del santuari de Meritxell. Tenia dues filles, l'Eva i l'Anna. La missa funeral tindrà lloc aquest dimecres a les 17.30 h a l’església de Sant Serni de Canillo.

Va ser conseller general del 1986 al 1992, president de la comissió d'Agricultura i Ramaderia i membre de la d'Economia i Finances. Del 1990 al 1992 també va ser membre de la comissió permanent.

 

Comentaris

Trending