Jover: “Govern, i tan sols Govern pot decidir la tarifa elèctrica”

El ministre de Finances opina que s'ha de veure quina és la magnitud de la tragèdia i recorda que les reserves de FEDA no són infinites

El ministre Eric Jover a la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre Eric Jover a la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Finances, Eric Jover ha dit que "Govern i tan sols Govern, decidirà en funció del context la política tarifària i els increments [de l'electricitat] a adoptar ". Segons el director de FEDA, Albert Moles, la parapública ha fet una proposta i ara l’executiu l’haurà de validar. Sobre l'increment, Jover ha indicat que "no ens trobem en aquesta casuística perquè hi ha diversos elements" i ha afegit que "les variacions dels mercats energètics varien setmana a setmana" i "hem de veure quina és la magnitud de la tragèdia en funció de les circumstàncies".

Jover ha coincidit amb Moles en fer un a crida a l'estalvi energètic del 15%, la principal eina que ha de permetre moderar l'increment de preus. El ministre preveu que "l'hivern serà complicat" i ha avançat que "tenim palanques que nosaltres podem activar". Ha indicat que "el director de FEDA fa la seva feina evaluant els riscos però hem de fer tots plegats aquest estalvi. Tot aquest estalvi serà un increment que no haurem de fer".

Segons Jover, "FEDA és una empresa ben provisionada però les seves reserves no són infinites. Govern ha decidit pouar d'aquestes reserves de manera important generant dèficit a la companyia per protegir els ciutadans, però quan més toquem més risc n'hi ha que hipotequem la seva capacitat inversora". El ministre ha recordat que FEDA generava uns 12 milions de beneficis anuals i que aquest any "ha tingut un dèficit important". L'objectiu que s'ha marcat FEDA en el nou pressupost és un retorn a zero.

Les tarifes elèctriques es fixen per decret de Govern i Jover ha subratllat que "FEDA és una empresa pública ben gestionada amb el senyor Albert Moles al capdavant que ha pogut protegir amb els contractes a llarg termini part del dèficit".

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending