El Govern no veu “amb bons ulls” apujar els lloguers per sobre la inflació

La situació actual fa, fins i tot, que hi hagi sobre la taula indicar que no s’apliqui l'increment de l’IPC

Dos blocs de pisos al Tarter.
Dos blocs de pisos al Tarter.

“Entenem el neguit que pot tenir associat el tema de l’habitatge. Som conscients que pot haver-hi preus de lloguer que fa anys que no s’han actualitzat, però pensem que no és un bon senyal a donar que, amb les circumstàncies que ens estem trobant actualment, puguin haver-hi increments significatius per sobre l’IPC”. Amb aquestes paraules el ministre Portaveu, Eric Jover, ha deixat clar que, d’entrada, no veuen “amb bons ulls” aquesta proposta de la Comissió Nacional d’Habitatge.

Aquesta primera valoració arriba sense haver analitzat en profunditat el contingut d'aquesta mesura i s'haurà d'esperar que l'estudiï amb més profunditat per acabar de tenir clara la posició del Govern al respecte. Jover, però, ha volgut recordar que "no ens agrada desenvolupar mesures intervencionistes, però la situació és la que és, i al que hem de fer és protegir la part més feble que, en aquest sentit, és el llogater".

Centre d'Andorra la Vella amb diversos edificis en construcció.

Relacionat

La Comissió Nacional de l’Habitatge vol augmentar els preus de lloguer més baixos per sobre de l’IPC

Tot i que encara queda més de sis mesos per acabar l'any, des del Govern es presta molta atenció a l'evolució de la inflació. En aquest sentit, des de l'executiu ha afirmat que "està sobre la taula mirar quin IPC tindrem o com s'haurà d'aplicar", deixant les portes obertes a una congelació total dels lloguers i, per tant, que no es pugui aplicar aquest IPC perquè la població no perdi encara més poder adquisitiu.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending