Govern millora el Pla Engega augmentant la dotació i la subvenció per a comprar motos elèctriques

La partida és de 750 mil euros i les principals novetats són ón el canvi en l'entrada de sol·licitud que passa de ser gratuïta a ser de pagament, i el nou desballestament sense adquisició

Comentaris

Eric Bartolomé i Josep Pujol durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Eric Bartolomé i Josep Pujol durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SFGA

El Pla Engega 2021 té una partida de 750 mil euros, 250 mil més que el 2020. Les principals novetats són el canvi en l'entrada de sol·licitud que passa de ser gratuïta a costar 49,31 euros, i el nou desballestament sense compra amb 500 euros per als turismes i 750 per a les furgonetes. El vehicle, però, ha d'estar durant almenys sis mesos a nom del seu propietari. També augmenta la subvenció per a la compra d'una moto. Des de l'inici del Pla s'han matriculat 707 vehicles elèctrics.

El director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport  Josep Pujol  ha explicat que "hem intentat donar una volta al programa, no només amb el foment del vehicle elèctric ja que també volem complir amb la llei de transició energètica".  Per això s'ha decidit que l'ajut al desballestament no està lligat amb la compra d'un vehicle eficient.

El secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé, ha afegit que aquesta opció pot donar resposta, en certa manera, a la demanda dels importadors de carburants d'ajudes a la compra de vehicles de gasolina i de gasoli. "La idea és retirar de la circulació els vehicles més contaminants per altres de nous". Bartolomé creu que la demanda serà superior a la de l'any passat per la millora del programa.

Sobre el canvi en l'entrada de la sol·licitud, Pujol ha explicat que, "en ser de franc, hi havia gent que la formulava per bloquejar la petició mentre es decidia i impedia que algú que volia comprar no pogués entrar en el programa". Es podran presentar sol·licituds malgrat que la convocatòria hagi finalitzat per termini o esgotament de la partida assignada. Quedaran en espera de l’inici d’una nova convocatòria (només 1 any) i tindran prioritat.

Ha destacat que aquest any s’han ampliat alguns dels barems de preus màxims per poder accedir a l’ajut en la compra d’un vehicle de mobilitat elèctrica. En el cas de l’adquisició d’una motocicleta el valor màxim ha passat de 4.500 euros en la convocatòria del 2020 a 7.000 euros en el 2021. L'any passat es van concedir 103 ajuts (37 a turismes elèctrics) per valor de 500 mil euros. El programa es va posar en marxa el 3 de juny i es va exhaurir el 15 de novembre. Es van atorgar 27 ajuts al desballestament. 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending