Els gegants de Sant Julià pugen a Canòlich en un temps rècord de menys de tres hores

(AMB VÍDEO) Hi han fet cap abans molt abans de l'horari que havien previst en una marca estratosfèrica

Comentaris

Mossèn Pepe Chisvert beneix els gegants a Canòlich.
Mossèn Pepe Chisvert beneix els gegants a Canòlich. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Colla de Geganters de Sant Julià de Lòria ha completat aquest dissabte el repte de pujar els gegants fins al Santuari de Canòlich. L’acte coincideix amb el 40è aniversari de l’entitat i forma part dels actes dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu. Han pujat molt més ràpid del que estava previst ja que han arribat abans de les onze quan la previsió era fer-ho a la una. Ho han fet en menys de tres hores.

 

Els geganters amb la col·laboració de la Colla Laurediana han iniciat la pujada de matinada amb l’objectiu d’arribar a Canòlich al migdia cobrint la distància d’uns dotze quilòmetres portants el Rei Moro i la Dama Blanca.

Aquesta pujada ja es va intentar dur a terme per la celebració dels 25 anys de la colla però el mal temps ho va impedir. En aquesta ocasió, tot i la presència de núvols, no ha plogut però el vent ha fet la guitza en alguns trams. 

dceeb74b 3c3e 4d18 bd65 a6ee4fbc839b

Durant el trajecte, que ha comptat amb una quarantena de portadors, s’han fet dues parades, una d’elles per esmorzar i l’altre per descansar. El rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert els ha rebut a la seva arribada i posteriorment s’ha representat el tradicional ball de la Dama Blanca. Els actes han acabat amb un dinar de germanor.

El trajecte entre la casa consistorial i la Borda de l’Arena l’han completat en menys d’una hora tot fent relleus entre els portadors dels dos colossos. Allà han fet una parada i han pres un refrigeri per continuar amb la ruta fins el Santuari. A poc menys de 500 metres de coronar la fita se’ls ha unit una xaranga i així, entre música, petards i xerinola han arribat als peus del temple. La consellera de Cultura, Sonia Carrillo ha fet tot el recorregut amb la comitiva i al cim se’ls ha unit la cònsol menor, Mireia Codina.

dama
La Dama Blanca durant el recorregut

Comentaris (1)

Trending