Demoleixen els dos edificis que han de donar pas un macroprojecte immobiliari a Encamp

Durant unes setmanes s’ha estat retirant l’amiant que hi havia en unes construccions abandonades de fa anys al revolt que hi ha a l’avinguda François Mitterrand pràcticament a tocar l’antic hotel Rosaleda, ara ministeri de Cultura

Enderroc d'un dels edificis aquest matí a Encamp.
Enderroc d'un dels edificis aquest matí a Encamp.

Els operaris de l’empresa contractada pels promotors d’un macroprojecte immobiliari que s’ha de fer a l’avinguda François Mitterrand d’Encamp han iniciat aquest matí els treballs de demolició dels dos edificis que ocupaven fins ara bona part de la parcel·la, just en un revolt pràcticament a tocar de l’antic hotel Rosaleda, avui ministeri de Cultura. Les obres es fan amb molta cura atès que les construccions que ara s’aterren havien estat afectades per l’aluminosi.

En efecte, durant unes setmanes, personal degudament equipat, ha hagut de fer feina de desmuntatge d’aquells punts on hi havia amiant i altres materials perillosos seguint les directrius ordenades per l’administració i per evitar possibles efectes de contaminació abans de l’enderroc de les construccions, que al seu dia havien estat destinades al mercat del lloguer i que es van anar abandonant a mida que es van detectar els problemes d’estructura. Ara feia anys que estaven buits i tancats.

PHOTO 2023 07 18 12 36 08
L'entrada d'un dels edificis que s'enderroca.

Els dos edificis que ara s’enderroquen formaven part de la denominada urbanització Joan-Antoni. Justament, ha estat Casa Joan-Antoni qui fa un temps va vendre la parcel·la a una promotora forana perquè hi pugui desenvolupar el projecte immobiliari que en alguns sectors encampadans fa feredat. Es tracta d’una urbanització inicialment constituïda per set immobles que s’assegura que seran amb acabats de qualitat.

PHOTO 2023 07 18 12 35 50 (1) (1)
Un dels operaris que ha estat treballant aquests darrers dies en la retirada de l'amiant.

L’empresa que ha de tirar endavant la macrourbanització assegura que es tracta d’una promoció d'habitatges de nova construcció “en una de les zones més consolidades d’Andorra”. Amb opcions d'habitatges de 1, 2, 3 i 4 dormitoris, “els nostres habitatges són ideals tant per als que busquen viure sols o en família, els que volen gaudir-los durant la temporada de vacances i els que busquen una oportunitat d’inversió". Els habitatges disposen d’un “disseny modern amb distribucions obertes, àmplies i modernes”.

Comentaris (5)

Trending