Uns 300 euros i tres hores per incinerar la mascota

Després de pocs mesos de funcionament, una empresa pionera a Andorra ja n’ha practicat prop de 150, la majoria aquest estiu

La sala de vetlla.
La sala de vetlla. Argos

A Andorra hi ha moltes mascotes i, a partir d’ara, els amos tindran l’opció d’adreçar-se a una empresa que es dedica a la incineració dels animals de companyia. El preu pot oscil·lar entre els 250 i els 400 euros -segons el tamany de l’animal i la qualitat de l’urna- i el procés en el seu conjunt només dura unes hores.

La primera incineradora de mascotes del Principat ha obert les portes a la parròquia d’Encamp. Després de pocs mesos de funcionament, ja n’ha practicat prop de 150, tot i que fins ara les instal·lacions encara no estaven del tot acabades. El preu pot oscil·lar entre els 250 i els 400 euros, i va en funció del tamany de l’animal i de la qualitat de l’urna.

“Vam detectar un buit i una necessitat, i oferim un procés àgil i ràpid”, afirma Xavier Cardete, soci fundador d’Argos. De fet, pot durar entre dues i tres hores, tot i que l’urna no la podem lliurar fins el dia següent, ja que hi ha d’haver un procés de refredament. Sí que és possible que si la cremació ha tingut lloc al matí, es pugui lliurar l’urna a la tarda.

“Vam detectar un buit i una necessitat, i oferim un procés àgil i ràpid”, afirma Xavier Cardete

Quan el client arriba a la incineradora, es pot esperar a una sala de vetlla, on hi ha un vidre des d’on es pot veure el forn crematori. Llavors, es porta l’animal en una camilla, per si es volen acomiadar, i després poden triar si volen veure o no com entra dins el forn.

Fins ara, quan un animal de companyia es moria, hi havia dues opcions. O bé s’exportaven les restes a França o Espanya per procedir a la incineració individual, un procés que es podria allargar fins a tres mesos, o bé s’incinerava al forn crematori col·lectiu del Principat, on també es cremen restes càrnies i de residus.

“Ara que ho fem públic potser tindrem el risc de tenir competència, ja que a Andorra hi ha censats uns 15.000 animals, però el cert és que durant l’agost hem treballat molt”, ha afirmat Cardete.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending