Sistema telemàtic perquè els progenitors que s’han hagut de quedar a casa amb els fills puguin cobrar la prestació salarial

El Govern ha aprovat el reglament que desenvolupa la remuneració establerta en la llei òmnibus per aquelles persones que no han pogut anar a treballar per haver-se de fer càrrec de la mainada

-
-
El reglament aprovat pel Govern d’Andorra que desenvolupa com es remunerarà aquelles persones que davant la crisi del coronavirus s’han hagut de quedar obligatòriament a casa per poder-se fer càrrec dels seus fills prioritzarà que tota la tramitació es faci de forma telemàtica. La prestació salarial és retroactiva. És a dir, l’administració es farà càrrec del sou dels progenitors des del dia que es van tancar les escoles, sempre i quan no tinguin un familiar, que no sigui persona de risc -entre els quals s’hi inclouen els avis- que es pogués fer càrrec de la mainada.

La mesura estava prevista a la llei òmnibus vist que per culpa de la crisi sanitària, d’un dia per l’altre, com aquell que diu, es van haver de tancar, per exemple, les escoles i altres serveis públics que tenen cura dels infants. Així, si un progenitor, que pel motiu que sigui hagués d’anar a treballar sí o sí per ser integrant d’un servei qualificat essencial, i no tenia cap altre mitjà que haver-se de quedar ell al seu domicili per poder fer càrrec de l’infant o infants s’ha pogut agafar el permís, del qual es fa càrrec el Govern i està retribuït amb el 100% del salari fix.

L’administració intenta reduir al màxim la mobilitat de les persones i, per tant, es pretén que la sol·licitud de la prestació es tramiti tant com sigui possible per la via telemàtica, acudint al portal tramits.ad i, allí, accedint a tota la informació que sigui escaient i seguint les directrius que s’hi estableixin. També es pot fer una cita prèvia a través del número 150 i establir el canal per fer les gestions pertinents.

S’ha de poder acreditar que no hi ha cap familiar fins a segon grau -germans dels progenitors- que no es poden fer càrrec dels infants. En aquest sentit, segons que ha explicat el ministre de Finances, Eric Jover, els pretendents del benefici hauran de signar una declaració autoresponsable explicant el motiu pel qual consideren que han de ser valedors de l’ajut, justificant perquè el seu cercle familiar no es poden fer càrrec dels menors i, en conseqüència, perquè s’ha vist privat de poder anar a treballar.

Comentaris (1)

Trending