Silvestre qüestiona la composició del Tribunal Superior en les vistes de diferents derivades del 'cas BPA'

L'advocat diu que els membres els hauria de nomenar el president de la jurisdicció i no el Consell Superior de la Justícia

L'advocat Josep Antoni Silvestre.
L'advocat Josep Antoni Silvestre.
L'advocat Josep Antoni Silvestre ha qüestionat la composició del Tribunal Superior durant la vista, aquest dijous, de diversos recursos presentats contra causes derivades del 'cas BPA'. Silvestre ha demanat la suspensió al·legant que el membres els ha de designar el president de l'òrgan judicial i no el Consell Superior de la Justícia "saltant-se la llei". La vista s'ha dut a terme i l'advocat i el fiscal adjunt han mantingut una picabaralla.

En una de les causes, Silvestre ha criticat que es parlés de "sancions pecuniàries" perquè ha explicat que aquesta figura no existeix en el Codi de Procediment Penal i que és una aplicació de dret estranger perquè apareix en la Ley de Enjuiciamiento Criminal d'Espanya.

Posteriorment s'ha enfrontat amb el fiscal quan aquest s'ha referit a un correu electrònic d'un defensat per l'advocat. "La llei no és igual i el fiscal té un tracte superior", ha opinat i el fiscal adjunt ha afirmat que "defensa els interessos generals" i ha acusat Silvestre de no deixar-lo exercir correctament la seva feina. També considera que hi mala fe processal.

L'advocat també s'ha referit als canvis constants de composició del tribunal, un punt que ha provocat la rèplica del lletrat de l'acusació, Manuel Pujadas, indicant que no hi ha problema amb els canvis "perquè tenim el cas recent d'un batlle civil que s'ha adscrit a la via penal".

Els recursos s'han vist cas per cas i no junts com era la intenció del Tribunal. Mentre, Silvestre ha anat aportant diversos arguments segons el cas.  En un d'embargament ha argumentat que "l'alçament de béns no és competència del Tribunal de Corts" i en l'altre que s'havien vulnerat els drets de la defensa. Ha aconseguit l'ajornament d'un dels casos perquè havia de comparèixer el seu client i no havia estat citat quan ha estat condemnat, en primera instància, a un any de presó condicional. "Per tant tenia l'obligació d'haver estat convocat", ha manifestat Silvestre ha demanat que s'aixequessin els embargaments d'alguns processats de la causa primera de BPA, que s'hauria de reprendre el pròxim dilluns.

Petició d'indult

L'advocat de l'encobridor de l'apunyalament a una persona a Encamp l'any 2017 ha demanat la llibertat condicional al Tribunal Superior en aplicació de l'indult dels Coprínceps. La fiscal s'hi ha oposat perquè és reincident. Durant la mostra, l'home ha mostrat el seu penediment i ha dit que tenia dos fills petits i una oferta de feina.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending