Mor l’únic pacient amb coronavirus que quedava ingressat a l’hospital de la Seu

Al Principat, durant aquesta jornada de dissabte ha calgut hospitalitzar una nova persona a causa de les afeccions derivades de la Covid

Imatge d'un dels accessos de l'hospital de la Seu.
Imatge d'un dels accessos de l'hospital de la Seu. ARXIU

El darrer pacient que quedava ingressat a l’hospital de la Seu d’Urgell amb coronavirus ha mort aquesta passada matinada. Feia quatre mesos que a la comarca veïna no hi moria cap persona afectada de Covid. Mentrestant, al Principat, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ha incrementat d’un pacient els ingressats a causa de les afeccions derivades del virus.

A la Fundació Sant Hospital de la Seu, on després d’un altre pic el rebrot de coronavirus ha afluixat una mica, hi ha acabat morint, malauradament, el darrer pacient que hi quedava amb Covid. Era una persona d’edat avançada que no ha pogut superar la malaltia. A Andorra, després d'un nou ingrés avui, hi ha cinc persones hospitalitzades pel virus.

Al centre hospitalari andorrà hi ha ingressat aquest dissabte al migdia, via Urgències, un home de 65 anys. El pacient ha estat traslladat posteriorment a planta.  No hi cap pacient a l'UCI després de la sortida divendres, justament, d'un veí de la Seu d'Urgell que ha passat a una habitació de planta. L'afectació de la malaltia entre els altres quatre pacients és lleu i dos d'ells estan a punt de rebre l'alta mèdica.

Des de l’inici de la pandèmia, s’han detectat 1.216 casos positius de coronavirus amb 928 recuperacions. La realització de tests ha pernet detectar més casos tot i que el cribratge entre els escolars ha donat un percentatge molt baix de positius. Segons les dades del Govern, en total i, des del mes de març, s'han efectuat 5.232 PCR, 31.214 TMA i prop de 140.000 tests serològics. També s'ha tornat a posar en marxa el telèfon 188 que està operatiu de dilluns a divendres i que rep una mitjana de 150 trucades diàries.

Les xifres d'altes i d'ingressos suposen una disminució en la pressió sanitària a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Ara la mirada estarà posada en la tornada a l'escola i en la reincorporació a la feina dels treballadors que estaven de vacances, i que, en la majoria de casos, han marxat fora del país amb les seves famílies.

Comentaris (1)

Trending