Mor amb coronavirus un resident a Salita diagnosticat positiu amb cinc usuaris més

Els contagiats detectats en les darreres hores seran traslladats ben aviat cap al Cedre, on ja hi ha des de divendres passat nou usuaris més del centre privat escaldenc

Una imatge del rètol de Salita a l'entrada al centre.
Una imatge del rètol de Salita a l'entrada al centre. Toni Solanelles

Un resident a Salita ha mort les darreres hores, just després de ser diagnosticat com a positiu de Covid, tot i que aquesta no seria la causa de la defunció. En les proves de seguiment fetes arran del cribratge que la setmana passada va permetre detectar nou residents asimptomàtics al centre privat escaldenc, s’han localitzat sis infectats més, dels quals un ha acabat morint i els altres cinc seran traslladats ben aviat cap al Cedre. Tots els nous contagis feien estada en la mateixa planta on es van detectar els nou casos anteriors ja traslladats al sociosanitari públic.

En la repetició de proves als usuaris que van mantenir contacte amb els positius de la setmana passada –tots localitzats a la mateixa planta de l’edifici– s’ha detectat el virus en sis usuaris més, com ha informat el ministeri de Salut. Malauradament, un d’aquests usuaris estava ja en la fase final de la seva vida i ha mort en les darreres hores.

La seva mort, segons el ministeri, no està provocada pel coronavirus, però des del ministeri s’han comptabilitzat des de l’inici de la pandèmia les víctimes que morien amb el virus contret i no a causa del virus, pel que la defunció d’aquesta persona eleva la xifra a 54.

Els cinc residents de Salita que han resultat positius seran traslladats aquest mateix dijous a la planta Covid-19 habilitada al centre sociosanitari del Cedre, on ja s’hi van traslladar els 9 positius provinents de Salita detectats la setmana passada.

Paral·lelament al cribratge de seguiment de Salita, les autoritats sanitàries realitzen periòdicament cribratges a tots els centres sociosanitaris i residències del Principat, tant per als usuaris com per als treballadors.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending