Divendres comença la campanya per vacunar ciutadans majors de 65 anys i cossos especials

El cap de l'executiu, Xavier Espot ha definit el pla de vaccinació com a un moment històric i ha encoratjat a tota la població a vacunar-se per poder assolir la immunitat de grup

El cap de Govern, Xavier Espot en les seves declaracions a la premsa.
El cap de Govern, Xavier Espot en les seves declaracions a la premsa. Cristian Cortés

El cap de Govern, Xavier Espot ha dut a terme aquesta tarda una visita al centre de vacunació -ubicat a la plaça de Braus- juntament amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Durant l’acte, Espot ha explicat que divendres l’executiu començarà a vacunar persones majors de 65 anys i cossos especials. “Aquest és un moment d’aquells que podem qualificar d’històric perquè fa un any que ho anhelàvem”, ha subratllat.  

En la mateixa línia, el cap de Govern ha agraït la tasca que estan duent a terme el servei de Protecció Civil, el ministeri de Salut, la Creu Roja Andorrana i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Per la seva part, Benazet ha destacat que l’objectiu principal és arribar a assolir la immunitat de grup durant els mesos d’estiu i que l’estratègia de no vacunar als ciutadans que han passat la malaltia en els darrers sis mesos ajudarà a assolir aquesta meta. 

A hores d’ara, s’han administrat gairebé 5.000 vacunes, de les quals unes 1.300 ja pertanyen a la segona dosi.

A hores d’ara, s’han administrat gairebé 5.000 vacunes, de les quals unes 1.300 ja pertanyen a la segona dosi. En aquest sentit, Espot ha declarat que “el col·lectiu de gent gran han estat les primeres víctimes i els primers que han demostrat la seva solidaritat i el seu civisme acudint massivament a rebre la vacuna” i ha afegit que “els vaccins són l’únic instrument per superar la crisi sanitària i les conseqüències econòmiques i socials que s’han derivat”.  

Per la seva part, Marsol ha argumentat que està “molt contenta” de col·laborar des del comú cedint l’espai de la plaça de braus per fer realitat la campanya de vacunació. “Tot està molt ben organitzat i funciona amb molt bon ritme. Ara, cal que entre tots fem país”, ha conclòs la cònsol. 

Comentaris (8)

Trending