Tres mil dosis d’AstraZeneca per vacunar personal del SAAS i començar a inocular la població

A partir d’aquest divendres començaran a ser citats els ciutadans que hagin de vacunar en l’inici d’aquesta fase que es posa en marxa dissabte mateix i que afecta en conjunt unes 1.500 persones

La doctora Elvira Geli comprovant el material acaba d'arribar.
La doctora Elvira Geli comprovant el material acaba d'arribar. Toni Solanelles

Les tres mil dosis del fàrmac produït per la farmacèutica AstraZeneca enviats per França en el marc del conveni signat fa unes setmanes serviran per vacunar els professionals de la salut i dels centres sociosanitaris que fins ara no han estat inoculats així com residents de centres sociosanitaris i treballadors socials que treballen en primera línia. Aquesta remesa, que ha arribat aquesta tarda a l’hospital, també servirà per iniciar la vacunació entre la població en general, i especialment aquelles que pateixen certes vulnerabilitats per raó de patologies en alguns casos cròniques.

Les tres mil dosis han de servir per vacunar unes 1.500 persones, ja que en el cas d’aquesta vacuna desenvolupada per AstraZeneca i Oxford també són necessàries dues injeccions. Cert que encara s’estan analitzant i valorant qüestions, com per exemple quins segments de la població es poden inocular. Les vacunes d’aquesta mateixa remesa també s’administraran a persones incloses en la fase 2 del pla de vacunació, situació que comporta que la campanya d vacunació ja s’obre a la població en general.

A partir d’aquest divendres començaran a rebre la citació per vacunar-se mitjançant les dues vies previstes al procés d’inscripció voluntària –SMS o trucada telefònica- aquells ciutadans que en principi haurien de començar a ser injectats durant el cap de setmana. L’operatiu concret té intenció d’explicar-lo a bastament el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença programada per aquest divendres. En principi per a dilluns vinent s’esperen 5.800 dosis més, en aquest cas de la farmacèutica Pfizer.

El vaccí d’AstraZeneca ha arribat aquesta tarda a l’hospital. Per carretera, una furgoneta d’una empresa francesa especialitzada en logística sanitària ha traslladat les caixes que contenien el fàrmac. A les portes del centre hospitalari, just a l’accés d’Urgències, esperava la doctora Elvira Gea, cap del servei de farmàcia del SAAS per rebre el material. Era el mateix protocol, fa o no fa, que el del dia de les primeres vacunes Pfizer redireccionades per Espanya.

En aquest cas, les tres mil dosis d’AstraZeneca arribant a partir del conveni amb França. Encara que inicialment el país veí del nord havia d’enviar vacunes de la farmacèutica Moderna, segons fonts coneixedores del contingut de l’acord amb les autoritats franceses no especificaria de quina farmacèutica ha de ser el vaccí que es reenvia cap a Andorra. I en aquest cas, i ara per ara, el de Moderna s’ha quedat al calaix i s’ha enviat producte d’Oxford.

WhatsApp Image 2021 03 04 at 18.56.09
La cap del servei de Farmàcia entrant els fàrmacs cap a l'hospital. Toni Solanelles

 

Comentaris (8)

Trending