El programa d’atenció psicològica per la Covid-19 arrenca amb dotze professionals

Benazet avança que el pla integral de Salut Mental estarà enllestit al “setembre o l’octubre” i garanteix que “tindrem pressupost” per poder-lo implementar

Centre de Salut Mental de l'hospital.
Centre de Salut Mental de l'hospital. ARXIU

El programa d’atenció psicològica especial per aquelles persones més afectades per la pandèmia ja està en marxa. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, al ple del Consell General. Fins ara, dotze professionals ja han signat el conveni per participar-hi. El polític ordinenc també ha avançat que es confia que entre setembre i octubre es pugui tenir completat el pla integral i que “tenim prou dotació pressupostària” per tirar-ho endavant.

Després de setmanes on el projecte havia quedat encallat per culpa de les importants diferències mantingudes entre el ministeri i el col·legi de psicòlegs (Copsia), Benazet ha pogut treure pit i anunciar que la iniciativa “ja està en funcionament” i que “qui ho necessiti, ja pot demanar acollir-se a aquest recurs”. Ho ha fet a preguntes de la consellera socialdemòcrata Susanna Vela que, per cert, no s’ha estat de recordar “la polèmica” que ha generat tot l’afer. El programa compta, fins ara, amb dotze professionals que han signat el conveni amb el ministeri.

Més enllà d’aquest programa, Benazet ha desgranat també els plans del ministeri pel que fa a la Salut Mental, amb un instrument clau en l’horitzó: el pla integral. Aquest document, ha afirmat, s’està ja ultimant i es confia tenir enllestit “al setembre o l’octubre”. També ha garantit que “hi haurà el pressupost necessari per implementar-lo”.

A preguntes de Vela, Benazet també ha admès que el procés per trobar un nou cap de servei va lent perquè “estem buscant candidats”. Aviat, però, s’espera poder treure l’edicte que ha de permetre suplir la marxa de l’actual, Joan Escoter. Aquest, ha explicat el titular de Salut, continua al càrrec després d’haver-se recuperat d’una baixa. Per tant, ha indicat, “la posició, de moment, està coberta”.

Comentaris

Trending