La mort d’un dels pacients de l’UCI eleva a 126 els morts provocats per la Covid-19

Salut detecta 33 nous positius en unes darreres hores durant les quals s’ha tornat a incrementar el nombre d’ingressats a l’hospital, amb quatre nous contagiats, que eleven fins a 18 el total d’interns al centre sanitari

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Malauradament, la Covid-19 s’ha cobrat una nova víctima a Andorra. Un pacient que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell ha perdut la vida aquest dissabte. Es tracta de la mort 126 provocada per la pandèmia al Principat. Pel que fa als nous casos, en les darreres hores s’han detectat 33 positius.

La defunció s’ha produït en les darreres hores. Es tracta d’un dels sis pacients que, fins divendres, es trobaven ingressats a la unitat de màxima vigilància del centre sanitari. Estava sota respiració mecànica però, malauradament, els esforços dels metges no han pogut evitar el fatal desenllaç. Segons ha pogut saber Altaveu, la víctima tenia al voltant dels 70 anys.

Es tracta de la mort número 126 provocada per la malaltia des de l’esclat de la pandèmia, el març de l’any passat. A l’hospital, per cert, s’ha tornat a incrementar el nombre d’ingressats. En les darreres 24 hores, quatre persones més han estat internades al centre sanitari, on hi ha un total de divuit pacients, tres més que divendres. D’aquests, tretze a planta i sis a l’UCI, dels quals cinc connectades a un respirador mecànic.

Pel que fa al nombre de nous contagis, en les darreres hores Salut ha detectat 33 positius, que eleven a 13.265 el total d’afectats per la pandèmia al país. El fet que, en canvi, només s’han atorgat 24 altes, ha fet que es torni a incrementar el nombre de casos actius, fins a 431, vuit més que divendres.

Al sistema escolar, 37 aules -una menys- tenen algun o tots els estudiants confinats. D’aquestes, en deu l’afectació és per a tots els alumnes i 27 només parcial. A banda es fa vigilància passiva sobre nou grups, catorze menys que divendres.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending