Jover ataca les associacions de familiars de malalts mentals: “fan soroll i crítica destructiva”

El portaveu assegura que “se’ls escolta” i posa en relleu que s’han fet moltes reunions, però avisa que això no pot dir que es digui “sí” a tot el que proposin

Les representants de les associacions, en la compareixença que ha enutjat Jover.
Les representants de les associacions, en la compareixença que ha enutjat Jover. T. S.

Govern no ha encaixat gens bé els retrets rebuts per part de les associacions de familiars de malalts mentals. Així ho ha evidenciat la resposta que els ha donat el portaveu de l’executiu, Eric Jover. Els ha acusat de fer “crítica destructiva” i “soroll” que, ha assegurat, no servirà de gaire. També ha assegurat que “se’ls escolta”, però ha advertit que això no pot voler dir que s’accepti tot el que es proposi.

Jover no ha amagat que les declaracions dels representants de les associacions no han caigut gens bé a la taula del consell de ministres Més aviat, al contrari. Quan se li ha demanat per la qüestió, el seu discurs s’ha iniciat de forma moderada -“la crítica és positiva perquè ens ajuda a avançar”, ha comentat en primer lloc-, però ràpidament ha derivat en una resposta dura a les entitats.

Lectura del comunicat-manifest en les immediacions del CREI i de l'antiga Clínica de Santa Coloma.

Relacionat

Les associacions en pro de la salut mental es demanen si Govern pretén “amagar els malalts a fora”

“Hem de vigilar amb la qualitat i el volum dels retrets. No són tan constructives com haurien de ser”, ha afirmat. En aquest sentit, ha volgut defensar que el Govern no té abandonat aquesta temàtica. “Sabem que hi ha passos a fer, però ara hi ha el Pla Integral de Salut Mental (PISMA) i és molt ambiciós”, ha assegurat. Per tant, lamenta que “no es té en compte que s’estan incrementant els recursos per respondre el màxim de bé i com més aviat millor a les necessitats de les persones”.

Jover ha volgut llançar un missatge a les associacions: “passar de la crítica constructiva a la destructiva no servirà de gran cosa”. També els ha acusat “d’intentar introduir soroll” que “no sé ben bé què aporta”. En canvi, ha volgut defensar que el Govern “seguirà allargant la mà i oferint diàleg”.

Ara bé, també ha deixat clar que una cosa és que “se’ls escolti”, que es fa -“s’han fet reunions, fins i tot amb el cap de Govern”-. En canvi, una altra diferent és que això vulgui dir que “es digui ‘sí’ a tots els plantejaments que ens aportin”.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending