Detecten setze positius a l'escola andorrana de Sant Julià i set a la de la Massana

Al centre de la parroquia laurediana són tres aules de primera i segona ensenyança i tots els casos són lleus

Escola andorrana de Sant Julià.
Escola andorrana de Sant Julià. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat d'un brot  de coronavirus a l’escola de primera i segona ensenyança a Sant Julià de Lòria on després del cribratge de tot el cicle de dimarts s’han detectat 16 positius i tres classes afectades a les quals se’ls aplicarà els protocols d’aïllament pertinent. Un altre brot, a l’escola andorrana de primera ensenyança de la Massana ha detectat set positius.

Aquests dos brots han afectat tres classes de primer i segon a Sant Julià de Lòria i altres tres de cinquè i sisè a la Massana. Aquest dimarts es va fer un cribratge amb TMA a tot el cicle a Sant Julià de Lòria i  a la Massana s'han efectuat tests aquest dimecres i aquest dijous es durà a terme una TMA a tot el cicle educatiu o bombolla.

El brot lauredià es va començar a detectar ja la setmana passada, el dia 6, mentre que el de la Massana ha sorgit entre dimarts i dimecres. En el primer centre són 16 alumnes i un mestre -tots confirmats amb TMA i antígens previs-,  i en el segon sis alumnes i un mestre. En un principi hi havia deu casos amb antígens positius i se'n van descartat tres. Dels altres set, tres han estat confirmats amb TMA -entre ells el docent- i els altres quatre estan pendents de la prova.  Els dos brots afecten set aules que estan en vigilància activa i amb alguns dels alumnes confinats a casa.

L'afectació de la pandèmia continua a la baixa i, d'aquesta manera, ara com ara hi ha 64 casos actius, mentre que al centre hospitalari continua sense haver-hi cap malalt ingressat.  Pel que fa a la població escolar, hi ha set aules sota vigilància activa parcial– i set en vigilància passiva. Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 105.982 vacunes –54.190 primeres dosis, 51.512 segones i 280 terceres–.

 

Comentaris (5)

Trending