Benazet proposarà a Govern eliminar ja el certificat sanitari

El passaport Covid es mantindria únicament per accedir als centres sociosanitaris, mentre que el que sí que continuarà sent necessari encara durant un temps és la mascareta als interiors

Benazet ha explicat la proposta a la comissió de Sanitat.
Benazet ha explicat la proposta a la comissió de Sanitat. G.P.

El Govern podria aixecar demà l’obligatorietat de presentar el certificat Covid. Aquesta és la proposta que farà demà al consell de ministres el titular de Salut, Joan Martinez Benazet. L’única excepció serien les visites als centres sociosanitaris, on encara seria necessari mostrar-lo per accedir. En canvi, el polític ordinenc és partidari de mantenir més temps la mascareta als interiors.

Així ho ha anunciat Benazet durant la compareixença davant la comissió de Sanitat del Consell General. “Ara ja té poc valor”, ha afirmat davant els parlamentaris. I, per això, a l’hora de decidir com s’actualitzen les mesures per frenar l’expansió del coronavirus, aquesta serà la proposta que posarà sobre la taula. “No vull dir que sigui el que passarà, però m’agradaria que fos així”, ha apuntat.

Benazet defensa que ara no cal “obsessionar-se” amb les dades diàries i entén que sí que es pot parlar “d’una normalització” de la Covid respecte altres virus respiratoris

Només hi hauria una excepció. El passaport sanitari encara s’haurà de presentar per accedir a centres sociosanitaris. S’entén que és un punt on toca tenir més precaució per cuidar dels padrins, com a persones especialment vulnerables a la malaltia.

En canvi, el que sí que encara es mantindrà serà l’ús de la mascareta als interiors. “Hem de ser prudent”, ha apuntat, tot recordant l’alta capacitat d’expansió que té la variant Òmicron. Tot i això, sí que ha apuntat que ja no es demanarà en llocs on hi hagi sempre les pateixes persones.

Benazet considera que aquesta restricció encara s’ha de mantenir, tot i que a altres països, com ara França i Espanya estigui a punt de retirar-se. En aquest sentit, ha indicat que “tenim una vulnerabilitat, que és la gran mobilitat que hi ha”, en referència al turisme. També ha recordat que “tenim un clima que ens fa estar més tancats”. Per això, entén que cal “un criteri de prudència”, sempre “considerant aspectes que van a favor de la salut però també vigilant l’economia”. I sobre aquest darrer àmbit, ha apuntat que “les mascaretes no l’afecten, però sí que protegeixen les persones”.

Benazet també ha defensat que l’actual situació permet fer canvis en el seguiment epidemiològic. “No cal obsessionar-se ara amb les xifres diàries, sinó aplicar criteris de prudència i aprendre a conviure amb la malaltia”, ha indicat. També ha volgut expressar “amb els interrogants que pugui haver-hi en el futur i si arriba una altra variant” el fet de tenir “confiança en el fet que estem ben immunitzats”. Per això, ha apuntat que “sí que podem parlar d’una normalització respecte a altres virus respiratoris, amb menys entitat que la que tenia la variant Delta i les precedents”.

Comentaris (20)

Trending