Benazet vol marxar amb una cartera de serveis enllestida i amb la fibromiàlgia inclosa

El ministre de Salut confia que el treball estigui finalitzat abans de final de mes: “vull que estigui aprovada a Govern o, com a mínim, preparada”

Benazet saluda el seu homòleg català, Josep Maria Argimon.
Benazet saluda el seu homòleg català, Josep Maria Argimon. SFGA/J.A.VILADOT

L’encara ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es marca un darrer objectiu abans de deixar definitivament el càrrec: culminar la cartera de serveis. La fita és tenir-la tancada i, com a mínim, enllestida per a la seva aprovació, si no ja validada a Govern, abans de marxar, a finals de mes. Així ho ha explicat durant la compareixença davant els mitjans amb motiu de la visita del seu homòleg català, el conseller de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

“Estem fent un esforç clar per poder-la tenir acabada”, ha indicat el polític ordinenc, que ha recordat que es tracta d’un treball que s’ha allargat en el temps. En gran part per culpa de l’esclat de la pandèmia. “Hem de pensar que els equips del ministeri són limitats i que en els darrers mesos la gent que s’hi havia de dedicar s’ha centrat més a la vacunació contra la Covid”, ha apuntat. Ara, però, la millora de la situació sanitària els ha permès reprendre el ruix final d’aquesta tasca.

“Si puc vull marxar amb la cartera de serveis aprovada a Govern. O, com a mínim, preparada perquè sigui validada”, ha afirmat. Benazet ha recordat que es tracta d’un document tant complicat de preparar com essencial de cara al sistema de salut. Entre altres coses, marca quins serveis s’ofereixen al país i, sobretot, quina és la cobertura per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Així, una de les patologies el tractament de la qual estarà inclosa serà la fibromiàlgia. Així ho ha confirmat Benazet. “Està inclosa en la llista de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i, per tant, també estarà en la nostra”, ha comentat.

Això sí, ha admès que a l’hora de fer el seguiment dels pacients afectats toca retocar alguns dels procediments que actualment es fan servir. “Cal millorar els circuits per atendre’ls”, ha comentat el ministres de Salut.

Comentaris (5)

Trending