60 persones s’apunten al registre de donants de medul·la durant la col•lecta de sang de Creu Roja

El programa compta ja amb 131 inscrits gràcies al bon resultat de l’opció d’apuntar-se al mateix temps que es participava en la campanya

Una de les col·lectes d'aquest any.
Una de les col·lectes d'aquest any. CREU ROJA

Fins a seixanta persones s’han inscrit els darrers tres dies al registre de donants de medul·la. És la primera vegada que es podia fer la inscripció coincidint amb la campanya de recollida de sang de la Creu Roja. El bon funcionament d’aquesta iniciativa ha fet que des de Salut s’hagi decidit a mantenir-la per a les pròximes col·lectes.

Així, en total, hi ha 131 persones que han iniciat el procés de registre -quan es va reprendre el programa, ara fa una setmana, n’eren 64- per esdevenir donants de medul·la. Per inscriure’s cal tenir entre 18 i 40 anys i estar en un bon estat de salut.

Un cop apuntats, es fa una primera anàlisi de sang (tipatge) i els possibles donants queden registrats a REDMO, que forma part de la xarxa internacional de donants; per tant, estaria disponible per a qualsevol pacient del món que el pugui necessitar. Malauradament, només 1 de cada 4.000 inscrits acaba sent compatible amb un receptor.

Pel que fa a la campanya de donació de sang, durant aquests tres dies s’han fet 347 donacions efectives i 48 oferiments -persones que no l’han pogut fer-.

Etiquetes

Comentaris

Trending