Reneix l'Associació de Treballadors del comú de Sant Julià de Lòria

El proper dia 15 es constituirà una junta provisional, amb vista a reorganitzar-se davant les properes eleccions comunals del desembre

L\'edifici del Molí de Sant Julià acull les dependències administratives de la corporació laurediana.
L\'edifici del Molí de Sant Julià acull les dependències administratives de la corporació laurediana.
El proper dia 15 es constituirà la junta provisional de l'Associació de Treballadors del Comú de Sant Julià de Lòria. La convocatòria és al Centre cultural i de congressos lauredià a un quart de nou del vespre. Segons els impulsors, l'anunci de l'acte està tenint molt bona acollida i és el renaixement d'una associació que ha tingut diverses etapes, totes elles marcades per les dificultats per funcionar i per la manca de facilitats que han donat els diversos mandataris comunals. L'associació ha tingut sempre al voltant dels 100 afiliats. L'any 2010 els seus responsables van demanar als cònsols més instruments per poder-se seguir reunint i funcionant com a associació. Sense els mitjans necessaris, el col·lectiu va anar perdent pistonada

L'Associació de Treballadors del Comú de Sant Julià de Lòria, que ha passat uns anys en coma, intentarà renéixer el proper dia 15.Aquell dia s'ha convocat els empleats a una reunió per constituir la junta provisional. La convocatòria és al Centre cultural i de congressos lauredià a un quart de nou del vespre. Segons els impulsors, l'anunci de l'acte està tenint molt bona acollida i es preveu l'assistència de tres quartes parts de la plantilla.

L'associació ha tingut sempre un centenar d'afiliats i moltes dificultats per funcionar, sobretot per la poca o nul·la implicació dels mandataris comunals. Un fet que va portar la junta a presentar, a final d'octubre del 2010, una petició als cònsols amb un protocol de funcionament com tenen les associacions de les altres parròquies. També demanaven un local, telèfon, fotocopiadora i un còmput de cent hores a l'any, dins de l'horari laboral, per a reunir-se.

La convocatòria per tornar a impulsar l'associació arriba en un moment on el clima laboral està molt enrarit al comú lauredià i que es va iniciar durant el mandat Gil-Torrentallé. Amb l'entrada, el 2015, de Laurèdia en Comú que va ser molt ben rebuda pel col·lectiu de treballadors les coses no han millorat. A la vista dels precedents, i de cara a les eleccions comunals del desembre d'aquest any, els treballadors creuen que més val estar organitzats. Pel que pugui ser.

 

Comentaris

Trending