El Vaticà culmina els 800 anys de la trobada de la Mare de Déu de Canòlich

(AMB VÍDEO) El papa Francesc ha beneït aquest dimecres la talla de la verge en una audiència privada a una delegació encapçalada per l'arquebisbe Joan-Enric Vives

El papa Francesc saluda mossèn Pepe Chisvert en presència de l'arquebisbe Joan-Enric Vives i dels cònsols lauredians.
El papa Francesc saluda mossèn Pepe Chisvert en presència de l'arquebisbe Joan-Enric Vives i dels cònsols lauredians.

El papa Francesc ha beneït aquest dimecres al Vaticà la talla de la Verge de Canòlich coincidint amb la festa de la Visitació de la Mare de Déu.  El pontífex ha rebut en audiència privada una delegació de 65 persones d'Andorra, la majoria de Sant Julià de Lòria.

L'acte s'ha iniciat amb l'audiència general a la plaça de Sant Pere i la lectura en diversos idiomes d'un fragment de la primera carta de Sant Pau als Corintis, un dels llibres del Nou Testament de la Bíblia cristiana. Es tracta d'una carta de Pau de Tars i Sòstenes als cristians de la ciutat grega de Corint. En el text, Sant Pau dona consells sobre com solucionar disputes. També tracta sobre la puresa sexual, el matrimoni, el celibat apostòlic i el paper de la dona.

Després, el papa Francesc ha fet la catequesi amb un discurs sobre el zel apostòlic en la figura de Matteo Ricci, conegut a la Xina com a Li Mǎdòu. Va ser un missioner catòlic jesuïta, creador de la primera romanització del xinès. Va introduir el cristianisme a la Xina i ara està en procés de beatificació. "Va fer servir el cami del diàleg i això li va obrir moltes portes", ha dit Francesc. Aquest discurs ha estat llegit en diversos idiomes començant pel francès. Aquest dimecres hi havia pelegrins de França (Dijon, Neully i l'illa de la Reunion) i del Gabon.

S'ha cantat el Parenostre en llatí i el papa ha beneït els fidels per tancar l'audiència general saludant l'arquebisbe Joan-Enric Vives, el mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, els cònsols Josep Majoral i Mireia Codina i l'ambaixador d'Andorra a la Santa Seu, Carles Àlvarez Marfany. Després de l'audiència, el grup ha entrat dins la basílica de Sant Pere per visitar-la. Allà, Vives ha fet una pregària a la Mare de Déu pel Sínode de l'Església. El procés sinodial conclourà l’octubre amb la XVI assemblea general Ordinària del Sínode dels Bisbes, a la Ciutat del Vaticà.

Els sínodes es convoquen en ocasions puntuals, per reflexionar sobre un tema concret. En aquesta ocasió, el títol és: “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”. S’inicia així una consulta sobre la sinodalitat a l’Església, és a dir, sobre els processos de deliberació i presa de decisions en comunitat.

Les celebracions d’aquest 800 centenari acabaran aquest dijous amb l'estrena als cinemes Illa Carlemany del curtmetratge 'Tirites', que parla sobre la trobada de la Verge de Canòlich amb la participació d'un jove actor lauredià. Mossèn Pepe ha destacat des de Roma, que és "un treball molt creatiu i hi hem posat molta il·lusió. Crec que pot agradar molt i li volem donar projecció més enllà de les nostres fronteres exhibint-la a festivals".

Comentaris (25)

Trending