Recusat el fiscal general al 'cas BPA'

Josep Anton Silvestre, un dels advocats de la defensa, presenta un escrit al Consell Superior de la Justícia

Riestra i Silvestre durant la roda de premsa.
Riestra i Silvestre durant la roda de premsa.
Josep Anton Silvestre, un dels advocats de la defensa del 'cas BPA' ha presentat aquest dilluns un escrit al Consell Superior de la Justícia (CSJ) recusant el fiscal general Alfons Alberca, present en la represa del judici. Silvestre alega el parentiu d'Alberca amb la secretària general del Govern Ester Fenoll, que són cunyats. Ara el CSJ haurà de resoldre però l'advocat ja ha dit que espera no veure'l quan es torni a celebrar el judici, el 14 d'octubre.

Silvestre ha abandonat, sense permís del tribunal, la sala on tenia lloc aquest dilluns el judici pel 'cas BPA' per presentar l'escrit de recusació al Consell Superior de la Justícia en aplicació del Codi de procediment penal. "He demanat disculpes al al president i als membres del tribunal per haver sortit de la sala", ha explicat en roda de premsa. "Esperava trobar-me amb un altre fiscal, no amb el senyor Alberca". Ha recordat que "el fiscal general va cridar l'atenció a una suplent d'una llista a les eleccions per un parentiu amb una batlle de la junta electoral".

Segons l'advocat, Alberca hauria d'abstenir-se de formar part de la causa pel parentiu proper al Govern

Per Silvestre, el fiscal general hauria d'abstenir-se de formar part de la causa pel parentiu proper al Govern, "que és qui proposa el ministeri fiscal i el nomena el Consell Superior de la Justícia i aquest és triat per organismes polítics". Això, i el fet que el cap de l'Executiu, Xavier Espot i altres familiars seus han estat inclosos com a part civil en ser declarats hereus legals de la difunta Melània Zamora ha fet afirmar a l'advocat que "estem davant d'un judici polític" ja que, "el Govern és part del procediment per totes les bandes".

La decisió del recurs és inapel·lable i SIlvestre no espera "que ens donin la raó" i davant la possibilitat que Alberca continuï en el cas no descarten emprendre altres accions. El recurs no s'ha presentat abans "perquè no tenim el sumari de la causa BPA ni hem rebut cap comunicació de la fiscalia". 

Silvestre que ha estat acompanyat per un altre advocat de la defensa, Antoni Riestra s'ha referit al fet que s'incorporin a la causa unes escoltes realitzades a un inculpat a Espanya en el 'cas Emperador' que va ser absolt com ja va avançar l'Altaveu. Aquestes escoltes s'hauran de destruir al país veí.

Demanda de nul·litat dels documents que s'han incorporat procedents de les causes 'Petrov' i 'Emperador'

Riestra, Silvestre i la resta d'advocats de la defensa van demanar al Tribunal de Corts la nul·litat de tots els documents incorporats al 'cas BPA' procedents de les causes espanyoles 'Petrov' i 'Emperador'. Segons Silvestre "les escoltes neixen i moren en la causa on han estat interceptades". La demanda s'havia d'estudiar aquest dilluns a les qüestions prèvies del judici però no s'ha pogut dur a terme per la suspensió fins el 14 d'octubre. Per Riestra, "a Andorra no hi ha una cobertura legal per traslladar escoltes telefòniques d'una causa estrangera a una d'aquí. No hi ha cap text legal que ho empari".

Silvestre ja va recusar el primer president del tribunal. Josep Maria Pijuan.

                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

Comentaris (4)

Trending