El jutge prorroga fins el 2021 la investigació del 'cas Pujol'

Queden pendents ordres d'investigació i comissions rogatòries a Andorra i a altres països

-
-
El titular del jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha prorrogat aquest dilluns fins al 23 de març del 2021 la investigació sobre la procedència de la fortuna de la família Pujol Ferrusola, que es va iniciar el 2013 amb la imputació de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya. 

De la Mata ha argumentat que, davant la complexitat de la causa, no es podia acabar la instrucció en el termini fixat en l’anterior pròrroga. Segons ha informat l’Audiència Nacional, a la interlocutòria el jutge recorda que queden pendents informes d’auxili judicial sobre un altre fill del l'expresident de la Generalitat, Oleguer Pujol i altres investigats així com informació de comissions rogatòries i ordres europees d’investigació d’Andorra, Luxemburg i Dinamarca.

Al mateix temps, el jutge ha evitat el tancament de la investigació, el termini de la qual acabava aquest dilluns, i ho ha fet en aplicació de l'article 324.4 de la Llei d'Enjudiciament Criminal que permet excepcionalment, a petició d'alguna de les parts, ampliar un nou termini màxim per a la instrucció si concorren raons que ho justifiquin.

En la mateixa interlocutòria, De la Mata argumenta que fa poc s'ha descobert al Banc International d'Andorra, actual MoraBanc, una nova fundació denominada Paty a Panamà i vinculada a Josep Pujol Ferrusola, en la qual s'han trobat 600.000 euros, i que ha motivat una petició de Fiscalia per cursar una comissió rogatòria a Andorra, d'on es va rebre recentment informació sobre "aquest nou instrument societari opac darrere del qual es parapetava" Josep Pujol.

La causa té 36 persones investigades. Entre les quals, el propi Jordi Pujol Soley, la seva dona, Marta Ferrusola, i els set fills de l'expresident català. Encara que el termini màxim establert finalitza el 23 de març del 2021, el jutge admet que la instrucció pot acabar abans sempre que "hi hagi aconseguit el seu objectiu.

Comentaris

Trending