Pujol Ferrusola nega que els diners ingressats a Andorra fossin de comissions de Grand Tibidabo

L’empresari assegura davant l’Audiència Nacional espanyola que els 8,5 milions transferits l’agost del 1991 eren de la venda d’un producte financer

-
-

Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que els 8,5 milions de pessetes que, segons un informe de la policia, va ingressar als seus comptes d’Andorra l’agost de l’any 1991, provindrien dels beneficis de la venda d’un producte financer. D’aquesta forma, l’empresari ha negat que l’origen d’aquests fons fos, tal com considera el fiscal, una comissió rebuda per la venda de la societat que va originar el hòlding Grand Tibidado que, durant la dècada dels 90, va acabar portant a la ruïna i a la presó Javier de la Rosa. Ho ha fet en la compareixença davant el jutge de l’Audiència nacional espanyola, José de la Mata, que l’havia citat aquest divendres per interrogar-lo.

Pujol Ferrusola ha negat de forma categòrica haver cobrat qualsevol tipus de comissió per la venda de la societat, que va fer fallida el 1999. Els seus actuals propietaris li atribueixen un delicte de blanqueig de capitals a través dels comptes de la família de l’expresident català a Andorra. A partir d’aquesta acusació popular, de la Mata l’havia citat perquè aclarís d’on provenia un ingrés de 8,5 milions de pessetes fet l’1 d’agost, sis dies després de la venda de la seu social del Consorci Nacional de Leasing, origen de Grand Tibidabo, a la Generalitat per un import de 252 milions. Un informe del cos de policia assegura que tant aquests 8,5 milions com els 9,4 d’un xec cobrat per Catalana de Mitjans i Edició S.A. –firma vinculada a l’assessor fiscal dels Pujol- tindria el seu origen en comissions.

En la declaració davant el jutge, el fill gran de Jordi Pujol ha negat aquesta possibilitat. De fet, ha mantingut la versió feta servir en anteriors ocasions: els diners provindrien de la venda d’un producte financer, com en el cas d’altres ingressos als comptes andorrans investigats per la justícia espanyola des de l’any 2012. Pujol Ferrusola, de fet, només ha respost les preguntes del jutge, però no les de l’acusació popular –exercida per Podem- ni les de la particular. Des de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat no se li ha formulat cap.

-

Relacionat

Investiguen si els Pujol van fer passar per Andorra diners lligats al hòlding que va portar a la ruïna De la Rosa

Comentaris

Trending