El PS demana solucions i diàleg per a bars i cafeteries

Expressa la seva solidaritat amb el sector, amb les conseqüències que es deriven per a moltes famílies i creu que les ajudes són insuficients

La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS), ha assenyalat que “guia les seves decisions i actuacions en el marc d'una absoluta responsabilitat institucional i lleialtat envers el Govern, però alhora amb els braços oberts per traslladar el batec i les inquietuds dels ciutadans”. És en aquest sentit que han volgut expressar, en un comunicat, la seva solidaritat amb la situació que viu el sector de bars i cafeteries i amb les conseqüències que es deriven per a moltes famílies.

Des del PS lamenten que no hi hagi hagut, fins al moment, mecanismes i espais de diàleg entre l'administració i el sector, i es mostren convençuts que el diàleg sempre permet arribar a les millors solucions i si més com a mínim a una millor planificació per als empresaris per a la presa de les seves decisions. “Un exemple és el moment en que es va decidir el tancament d'un dia per l'endemà i just a les portes d'un pont sense cap mena d'antelació ni anticipació i quan probablement ja s'havien realitzat compres i altres aprovisionaments”, expliquen des del partit.

En aquest sentit defensen que el decret d'ajudes que es va publicar la setmana passada és insuficient i emplacen el Govern i el sector a establir un diàleg al voltant del suport que necessita el sector i perquè les decisions es prenguin amb planificació, sense improvisacions de forma que permeti la presa de decisions des del punt de vista empresarial. Així mateix, i de forma coordinada amb els comuns, entenen que existeixen altres accions que l';Estat pot estudiar per donar suport a l'activitat del sector tant en el present més immediat com de cara al futur.

Finalment, reiteren la seva mà estesa i disposició per tractar amb el Govern totes aquelles dades, informacions i presa de decisions que puguin contribuir a la millor gestió de la Covid i a la minimització dels seus impactes.

Etiquetes: