Pintat manté que la situació creada amb els balanços de BPA confirma que l’AREB amaga quelcom

El líder de Terceravia considera “greu” que el Consell General no s’imposi d’una vegada i exigeixi el lliurament dels comptes tal i com el Tribunal de Comptes, que tutela la cambra parlamentària, està reclamant

Josep Pintat, president de Terceravia-Unió Laurediana durant una intervenció al Consell General.
Josep Pintat, president de Terceravia-Unió Laurediana durant una intervenció al Consell General. terceravia

El líder de Terceravia, Josep Pintat, manté que la situació generada amb la filtració dels balanços de la intervinguda Banca Privada d’Andorra (BPA) confirma que l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) està ocultant quelcom l’impacte del qual no es pot saber hores d’ara del tot. “Què amaga Govern”, es demana Pintat, que assegura que la seva posició no s’ha mogut ni un mil·límetre respecte del darrer cop que la qüestió es va tractar a la cambra parlamentària.

Pintat deixa clar que la qüestió no ha estat tractada pel conjunt del grup parlamentari que lidera. Terceravia, però, ha estat juntament amb el Partit Socialdemòcrata (PS), que està estudiant diversos aspectes relacionades amb el ‘cas BPA’, qui més fermament ha alçat la veu respecte el fet que reiteradament s’hagin negat els balanços de BPA al Tribunal de Comptes quan aquest organisme els està exigint un any rere un altre. “Fa quatre anys que no s’entreguen els comptes”, reitera Pintat.

Immoble que havia acollit una oficina de BPA, després de Vall Banc i ara ja desmantellada.

Relacionat

Els balanços de la BPA ‘intervinguda’ posen l’AREB contra les cordes

Davant de tot plegat, Pintat es demana “què s’amaga” perquè “és una evidència que s’amaga alguna cosa” i lamenta que “es permeti” que es donin situacions rocambolescos com que allò que es nega per una banda, aparegui per una altra. Als mitjans de comunicació i a Espanya. “El més greu és per què el Consell General no exigeix el lliurament dels comptes” tenint en compte que l’organisme de fiscalització de les entitats públiques, que està a l’aixopluc del Consell General, fa temps que ho demana.

Finalment, i sense haver analitzat fil per randa la documentació que ha transcendit, ni en el cas que ho hagués fet, Pintat admet que “no sóc capaç de dir què pot suposar tot plegat per a l’AREB ni per als comptes de l’Estat”, en relació amb el fet que s’haguessin d’haver d’aprovisionar, per exemple, uns eventuals fons propis negatius i això comportés un desequilibri molt gran a les arques governamentals.

Comentaris (11)

Trending