Pallarés no descarta que guanyi el ‘No’ en el referèndum sobre l’acord d’associació amb la UE

La presidenta d’Acció considera que els missatges contraris que estan sortint com els de Mònaco no ajuden i demana fer pedagogia dels beneficis i també dels riscos

Judith Pallarès en l'acte de celebració del primer aniversari d'Acció.
Judith Pallarès en l'acte de celebració del primer aniversari d'Acció. Albert Sanjuan

La presidenta d’Acció, Judith Pallarés, ha valorat la situació actual del pacte d’Estat per l’acord d’associació amb la UE, després que Concòrdia hagi demanat que s’aturin les negociacions, tal com ha fet Mònaco. Considera que cal fer un exercici important de pedagogia a la ciutadania sobre els pros i contres. Davant dels dubtes que hi ha, ara mateix, d’una part de la ciutadania creu que “amb els missatges contraris que s’estan donant, pot ser que en el referèndum guanyi el ‘No’.

La formació ha celebrat el seu primer any de vida en un acte on hi ha assistit més d’una vintena de persones. Una de les qüestions que ha abordat Pallarès és la de l’encaix amb Europa i la situació del pacte d’Estat en què Concòrdia, Andorra Endavant i Liberals han sortit. Ha explicat que “durant la campanya electoral ja van copsar les reticències que hi havia entre una part de la població”. Considera que “missatges com els de Mònaco o d’altres que són forts i de pressió no ajuden”. Preguntada si contempla que en el referèndum guanyi el ‘No’, la presidenta d’Acció ha respost que “jo crec que pot passar, tenint en compte amb les notícies contràries que surten”.  Per aquest motiu, considera que “hem de començar a explicar a la ciutadania les oportunitats i riscos de forma molt clara”. Afegeix que “la negociació és positiva i sortir en igualtat de condicions”.

No comparteix el posicionament de les formacions liderades per Cerni Escalé i Carine Montaner perquè “el pacte d’Estat et permet esmenar documents i la possibilitat de fer les teves aportacions en els aspectes que encara no estan tancats”. Creu que s’ha d’avançar fins al final per veure quina serà la proposta global i “intentar sumar”.

De cara a les eleccions comunals, Judith Pallarès ha dit que “ens agradaria ser-hi presents, però encara no hem tancat res”. L’objectiu és “formar part d’alguna coalició i estem parlant amb Demòcrates”. El creixement urbanístic, diu, serà un tema clau i “on veiem que podem incloure les nostres propostes ens hi sumarem”. Afegeix que estan explorant diverses opcions, però no hi ha res tancat. Sobre la situació del comitè parroquial de la Massana que es va dissoldre perquè els membres van marxar descontents pel pacte amb DA, ha dit que hi ha persones afiliades, però no està constituït.

PRIMER ANY DE VIDA

Acció es va fundar el 2022 després del trencament de Liberals per tot el que va envoltar el procediment de primàries. Després d’un any, la seva presidenta n’ha fet un balanç positiu. “Per ser un projecte nou, hem engegat un camí de pactes i aliances per generar ponts d’entesa”, exposat.

La presidenta del partit ha expressat que “podem incidir en la política del país”, tenint en compte la presència del conseller general Marc Magallón, dins del grup parlamentari demòcrata, així com de Noëlia Souque com a secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending